U sklopu nacionalnog tjedna Inicijative za mlade predstavljanje u Varaždinu uz Okrugli stol i Trening trenera

13.02.2017.

Inicijativa privatnog sektora za mlade pokrenuta je od strane Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u suradnji s privatnim tvrtkama, profesionalnim udrugama žena i akademskim institucijama, a predstavljanje koje se 9.2.2017. održalo na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu organizirano je od strane HUP Regionalnog ureda Varaždin te Centra za podršku studentima i razvoj karijera Fakulteta organizacije i informatike (CPSRK FOI), koji na lokalnoj razini već ima bogato iskustvo, obzirom da je Fakultetu organizacije i informatike stručna praksa dio obveznog kurikuluma.
Na događanju je sudjelovao velik broj poslodavaca i studenata te su izneseni važni zaključci o potrebnim koracima kako bi se smanjio jaz između poslovnog sektora i akademske zajednice, i kako bi se utjecalo na smanjenje nezaposlenost i usklađenje zahtjeva tržišta rada s kadrovima koji završavaju svoje visokoškolsko obrazovanje.
U prvom dijelu aktivnosti, direktorica HUP Regionalnog ureda u Varaždinu, Sanja Ostroški, te Voditelj ureda za odnose s javnošću Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH, Dino Juratovac, predstavili su samu Inicijativu. Naglasili su kako je cilj Inicijative doprinijeti smanjenju neusklađenosti vještina, omogućiti kvalitetnu studentsku praksu te otvoriti put ka zapošljavanju. Prakse su dostupne svim studentima čiji fakulteti su uključeni u Inicijativu, a zasad se uključilo više od 30 visokoškolskih ustanova te više od 130 tvrtki, a dogovoreno je preko 550 mjesta za praksu, no ti brojevi će zasigurno rasti sudeći po trenutnom interesu. Standardno trajanje studentske prakse u okviru ovog projekta najmanje je šest tjedana, a najviše šest mjeseci, čime je osigurana kvaliteta i najviši standardi prema kriterijima Europske unije.

Nakon predstavljanje Inicijative uslijedila je panel rasprava „Kako pripremiti studenta za tržište rada“ na kojoj su sudjelovali predstavnici poslodavaca, akademske institucije (FOI) i studenata, zajedno s brojnim predstavnicima poslodavaca i studentima u publici. Panelisti koji su doprinijeli ovoj aktualnoj raspravi su Zvonko Biškup, Vlasnik i CEO u tvrtki Influendo, Marko Linke, CTO u tvrtki Repsly, Marijana Kežić, Voditeljica odjela za ljudske potencijale u tvrtki Metronet komunikacije, izv.prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep, Prodekanica za znanstvenoistraživački rad na Fakultetu organizacije i informatike, Sara Lončar, Tajnica Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH, Petra Pavić, Mlađa konzultantica za biznis development u tvrtki Sedam IT d.o.o., Danijel Dadović, Voditelj Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI, Kristijan Gašljević, Predsjednik FOI Studentskog zbora te Sanja Ostroški, Direktorica HUP Regionalnog ureda Varaždin, koja je bila i moderatorica panela. Tijekom panela otvorena su razna pitanja jednako kao i prostor za poboljšanje praksi kako akademskih institucija, tako i poslovnog sektora, ali i same studentske populacije i mladih osoba koje moraju preuzeti dio odgovornosti prilikom pronalaska svojih zaposlenja i karijera.

Kao najvažnije zaključke panela možemo istaknuti: važnost stručne prakse, samoinicijativa tvrtki i studenata, a najviše od svega razumijevanje vladajućih struktura. Zajednički nazivnik rasprave svakako je potreba za stručnom studentskom praksom koja bi se trebala uvesti kao obavezan kolegij na fakultetima, a potrebno je i ranije uvođenje praksi, odnosno i na preddiplomskim studijima. Osim toga, važno je da predstavnici poslodavaca prepoznaju važnost suradnje s fakultetima i visokim učilištima kako bi se uključivali u razne aktivnosti i doprinijeli kvaliteti kadrova koje će jednog dana zapošljavati, ali i kako bi se predstavili studentima i na vrijeme ostvarili kontakte. Prepoznata je i važnost proaktivnosti od strane studenata i mladih ljudi, tražitelja zaposlenja, koji bi se i za vrijeme studija mogli uključiti u razne inicijative, udruge, studentske poslove i/ili volonterske projekte kako bi utjecali na vlastitu zapošljivost. Angažman studenata izrazito je važan kako bi i prije završetka fakulteta spoznali čime se zapravo žele baviti. Iznimno važan zaključak odnosi se na potrebno veće razumijevanje vladajućih struktura koje mogu omogućiti prostor za djelovanje karijernih centara na akademskim razinama, jer takvi centri, poput CPSRK FOI, imaju ključnu ulogu u spajanju poslovnog sektora sa studentima.
Nakon inicijalnog predstavljanja održana je i radionica „Train The Coach“ – trening za mentore pod vodstvom gđe. Jayne Norman, konzultantice tvrtke People 1st iz Velike Britanije, a na kojem su sudjelovali predstavnici tvrtki iz Regije, većinom stručnjaci iz područja ljudskih potencijala.

Predstavljanje Inicijative nastavlja se u Tjednu od 06.02. do 09.02.2017. godine održalo u 5 gradova: Zagreb, Osijek, Split, Rijeka i Varaždin.
Ovo je ujedno početak aktivnosti te uskoro kreće iskazivanja interesa studenata u kojoj tvrtku bi htjeli obavljati studentsku stručnu praksu i na kojoj lokaciji, a nakon čega će uslijediti formiranje rang liste i dodjeljivanje praktikantskih mjesta do kraja ožujka.

vrh stranice
vrh stranice