U Osijeku održana radionica na temu uvođenja eura

07.07.2022.

U četvrtak, 7. srpnja 2022. godine u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije održana je radionica o uvođenju eura, u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i centra EUROPE Direct Osijek u suradnji s Ministarstvom financija i Ministarstvo gospodarstva i održivoga razvojna, uz podršku HUP Regionalnog ureda Osijek.

Predstavljene su glavne odrednice postupka uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj sadržane u krovnom Zakonu o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj. Pojašnjeno je što je to Etički kodeks i zašto bi se poslovni subjekti koji su u direktnom odnosu s potrošačem trebali priključiti toj inicijativi te koje su najvažnije aktivnosti i potrebne zakonske prilagodbe u postupku uvođenja eura za gospodarstvenike i tijela javne vlasti.

Predavačice Ivana Ravlić Ivanović iz Ministarstva financija i Mirela Skočić iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja održale su prezentacije o promjenama koje nastupaju s uvođenjem eura koje se tiču poslovanja.

Za radionicu koja je bila namijenjena poduzetnicima, posebice obrtnicima i OPG-ovima, malim i srednjim poduzećima, jedinicama lokalne i regionalne samouprave iskazan je veliki interes. Zbog velikog interesa, HUP Reg. ured Osijek za svoje članove će organizirati webinar na istu temu 05. rujna.

vrh stranice
vrh stranice