U Osijeku održan seminar o odgovornosti članova uprave društva

03.05.2017.

Nakon održanog seminara u Zagrebu, na traženje članova, HUP Reg. ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa organizirao seminar o odgovornosti članova uprave društva na temu: „ Kako zaštiti vaše društvo, suradnike i sebe od rizika“ koji se održao u srijedu 03. svibnja 2017. godine u prostorijama HUP-a Osijek.
Pravni okvir odgovornosti članova uprave za radnje poduzete od strane društava i njihovih podređenih direktora, već je duže vrijeme dio hrvatskog pravnog sustava. Recentne zakonodavne promjene, kao i postojeća i najavljena praksa trgovačkih i prekršajnih sudova, dramatično povećavaju opseg tih propisa i metode njihovog provođenja. Rezultat svega je da sve više i više društava i njihovih članova uprave istodobno provjeravaju granice svoje potencijalne odgovornosti i načine na koje se od istih mogu zaštititi. Kvalitetan pravni savjet i odgovarajuće pokriće putem osiguranja od te vrste odgovornosti ključne su metode koje se u državama članicama EU-a, ali i ostalim naprednim državama, koriste u svrhu rješavanja problema odgovornosti članova uprave, a posljedično, sve više i hrvatskih trgovačkih društava koriste ove metode.

Interaktivni seminar pružio je polaznicima odgovarajuću podlogu kako bi mogli uočiti rizike koji im prijete, te da mogu ocijeniti na koji način najbolje zaštititi svoju tvrtku, suradnike i sebe.

Zanimljivo predavanje su održali odvjetnica Tarja Krehić iz Odvjetničkog ureda Krehić& Staničić te ovlašteni brokeri društva InterCapital, Krešimir Tomašić i Ivica Vučetić.

I ovaj seminar se održao u okviru PUMA programa u Osječko-baranjskoj županiji kojeg HUP Regionalni ured Osijek provodi već više od deset godina.
vrh stranice
vrh stranice