U Osijeku održan okrugli stol na temu: Ciljano do posla

30.10.2018.

S ciljem pomoći u razumijevanju potreba poslodavaca u vidu radnog kadra te pomoću smjernica i prijedloga poslodavaca modernizirati školstvo u strukovnim školama, održan je okrugli stol na temu: Ciljano do posla koji se održao danas 30. listopada 2018. godine u prostorima Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda Osijek.

Na okruglom stolu predstavnici Ekonomske škole „Braća Radić“ iz Đakova predstavili su svoje nove obrazovne programe za 5 novih zanimanja: hotelijersko-turistički komercijalist, računalni operater, upravni referent, trgovački komercijalist, te administrator za projekte.

HUP Reg. ured Osijek već se aktivno uključio u proces modernizacije obrazovnog sustava, ispitivanjem interesa svojih članova putem ankete, kako bi se obrazovanje približilo poslodavcima, odnosno kako bi nakon srednjoškolskog obrazovanja proizašao kadar koji bi imao potrebita znanja i vještine za obavljanje posla. Ovim okruglom stolu, predstavnici Ekonomske škole dobili su konkretne prijedloge i smjernice koja znanja i vještine su potrebne poslodavcima.

Na ovaj način, HUP aktivno djeluje na mijenjanje obrazovnog programa, te ovim putem pozivamo i druge strukovne škole da zajedno s našim članovima, prilagodile svoj školski program potrebama poslodavaca.

vrh stranice
vrh stranice