U Kutjevu održana uvodna konferencija povodom početka projekta „Jačanje socijalnog dijaloga – zaštita na radu – izazov ili prilika?“

09.05.2018.

Dana 09. svibnja 2018. godine održana je u Kutjevu uvodna konferencija za novinare povodom početka projekta „Jačanje socijalnog dijaloga – zaštita na radu – izazov ili prilika?“ u kojem  HUP sudjeluje kao partner projekta. Nositelj projekta je Nezavisni sindikat radnika u proizvodnji hrane i pića, a ostali partneri su: Brodsko posavska županija, Nezavisni hrvatski sindikati, Nezavisni sindikat „Socijalna pravda”,  te Požeško slavonska županija. Na uvodnoj konferenciji predstavljen je cjelokupni projekt medijima, a prezentaciju su održali  Željko Jurić, predstavnik sindikata i Vedrana Gado, predstavnik HUP-a.

Projektom će se istražiti kvaliteta socijalnog dijaloga u provedbi zaštite zdravlja i sigurnosti na radu,  unaprijediti znanja i vještine svih dionika te ojačati razmjena iskustava za kvalitetniji socijalni dijalog.

Projekt  se provodi na području četiri slavonske županije, a ukupna vrijednost projekta je 962.917.20  kuna (sredstva se financiraju sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u 100postotnom iznosu). Projekt traje od 29.  ožujka 2018. godine do 28. rujna 2019. godine.

Projektne aktivnosti su sljedeće:

1. Istraživanje "Kvaliteta socijalnog dijaloga u provedbi zaštite na radu";

2. Edukacija  "Zaštita na radu kroz kolektivno pregovaranje";

3. Edukacija  "Osnažimo znanja i vještine povjerenika radnika za zaštitu na radu";

4. Radionica "Zaštita na radu u praksi";

5. Okrugli stol "Zaštita na radu - prilika i izazov".

vrh stranice
vrh stranice