U HUP-u osnovana Koordinacija proizvođača, trgovaca i distributera jakih alkoholnih pića

18.04.2019.

U HUP-u je 18. travnja 2019. godine osnovana Koordinacija proizvođača, trgovaca i distributera jakih alkoholnih pića koja će djelovati pod HUP-Udrugom prehrambene industrije i poljoprivrede. 

Koordinaciju čini 7 tvrtki članica HUP-a: Badel 1862 d.d., Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o., Diageo Croatia d.o.o., G3 Spirits d.o.o., Pernod Ricard Croatia d.o.o., PPD Croatia d.o.o. i Stock d.o.o.
Za predsjednika Koordinacije izabran je g. Zoran Maksić (Diageo Croatia), a za dopredsjednike su izabrani gđa Mirjana Brlečić Bujanić (Coca-Cola HBC Hrvatska), g. Matjaž Toplak (Pernod Ricard) i g. Domagoj Jelenc (Badel 1862). 

Koordinacija je osnovana iz potrebe tvrtki za ujedinjavanjem sa svrhom promicanja zajedničkih interesa i djelovanja na: područjima izmjena zakonskih odredaba koje se odnose na alkoholne proizvode; u svrhu promicanja odgovornog ponašanja potrošača pri konzumaciji alkohola; promicanja tradicionalnih domaćih i međunarodnih proizvoda, smanjenja crnog tržišta alkoholnim pićima te drugim pratećim aktivnostima. 
G. Maksić je ovom prilikom naglasio važnost ujedinjenja i snage industrije da djeluje zajednički u dobrim i kvalitetnim odnosima. Koordinacija je odlična prilika za suradnju i pojednostavljenje poslovanja domaćih i europskih tvrtki na oba tržišta na čemu će se aktivnosti za 2019. godinu i bazirati.
vrh stranice
vrh stranice