Trinaestu godinu za redom Osječko-baranjska županija nastavlja sufinancirati Program usavršavanja menadžera

21.07.2017.

Značaj PUMA programa, kao i potrebu za istim već dvanestu godinu za redom prepoznaje i Osječko-baranjska županija, stoga je 21. srpnja 2017. godine svečano potpisan trinaesti po redu Ugovor o sufinanciranju PUMA programa između HUP-a i Osječko-baranjske županije.
Osječko-baranjska županija sufinancirala je provedbu ovog Programa od 2005. godine do danas u ukupnom iznosu preko 400.000,00 kuna, kroz programe edukacije prošlo je više od 2.000 polaznika, a što je dodatna mjera kojom županija pomaže našem gospodarstvu, očuvanju i otvaranju novih radnih mjesta, te PUMA program istaknuo kao vrlo kvalitetan i dobar program koji pomaže u usavršavanju poduzetnika, naglasio je prilikom potpisivanja, župan Ivan Anušić.

Uz zahvale na dugogodišnjoj suradnji, zamjenik glavnog direktora HUP-a Bernard Jakelić je istaknuo da je PUMA program najprije započeo u Slavoniji te je ubrzo pohađanje programa omogućeno i studentima Sveučilišta J. J. Strossmayera, obzirom da je PUMA program među studentima prepoznat kao nadogradnja sadržaju i strukturi formalnog obrazovanja. Nadalje, Jakelić je nadodao da temeljem Sporazuma HUP-a i Ekonomskog fakulteta u Osijeku, otišlo se korak dalje, te kroz projekt obavljanja stručne studentske prakse, omogućeno studentima i obavljanje prakse kod članica HUP-a. Za navedeno je imalo posljedicu, uz učenje i konkrentno zapošljavanje,a od ove godine projekt je pokrenut i na nacionalnom nivou.

Pri potpisivanju ugovora sudjelovali su predstavnici članica HUP-a – Sanja Foder, Harburg Freudenberger Belišće d.o.o. i Denis Sušac, Mono d.o.o. i ujedno predsjednik HUP Podružnice Osijek, koji su potvrdili važnost PUMA programa u njihovom redovitom poslovanju putem kojeg dobivaju dodatna znanja i vještine koje im pomažu u kvalitetnoj realizaciji poslovnih aktivnosti na svim razinama.

Foto: Glas Slavonije
vrh stranice
vrh stranice