Tražimo bolje vrednovanje usluga

15.12.2015.

Hrvatska udruga poslodavca održala je tradicionalni predblagdanski domjenak na kojem se okupilo više od 300 hrvatskih poslodavaca, članova HUP-a i uzvanika. Tom prilikom predstavljeni su rezultati godišnjih istraživanja: „Poslovna očekivanja HUP-a za 2016.“

Dario Petek, predsjednik HUP-Udruge ljekarnika
Bolje prepoznavanje uloge ljekarne u zdravstvenom sustavu te bolje vrednovanje ljekarničkih usluga, glavni su pravci djelovanja HUP-Udruge ljekarnika. Pozdravljamo izlazak HZZO-a iz državne riznice, jer se pokazao pravim korakom obzirom da su u kratkom vremenu značajno smanjeni rokovi plaćanja prema ljekarnama. Tijekom 2015. postignuta je uspješno suradnja s HLJK pri pregovorima s HZZO-om oko novog definiranja ljekarničke usluge te njezinog boljeg financijskog vrednovanja. U 2016. očekujemo da se konačno riješi pitanje ljekarni u zakupu te daljnje razgovore s HZZO-om i HLJK-om oko budućnosti ljekarni te njene nove uloge u zdravstvenom sustavu.
Samo zajedničkom suradnjom HUP-Udruge ljekarnika i relevantnih institucija moguće je donošenje novog/kvalitetnijeg modela izračuna ljekarničke usluge. Želimo da se ljekarnama pruži mogućnost aktivnijeg uključivanja u sustav zdravstvene zaštite jer će se tako postići značajnije uštede u zdravstvu te pružiti kvalitetnija skrb našim pacijentima. Ljekarne su najdostupniji dio zdravstva u kojima usluge pružaju visoko kvalificirani zdravstveni stručnjaci, iskoristimo to.
vrh stranice
vrh stranice