Strukovna udruga HR Centar predstavila Kodeks Human Resuorces profesionalaca

18.09.2014.

Strukovna udruga HR Centar u utorak je na prigodnom događanju u Hrvatskoj udruzi poslodavaca službeno predstavila HR Kodeks - jedinstveni dokument u kojem se definira izvrsnost u poslovanju stručnjaka iz upravljanja ljudskim resursima. Uz predstavljanje HR Kodeksa, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca gospodin Davor Majetić i predsjednik udruge HR Centar gospodin Saša Jurković, potpisali su pismo podrške u kojem su definirali buduće korake s ciljem promocije i unaprjeđenja struke upravljanja ljudskim resursima u Hrvatskoj i regiji.
Radna skupina koja je izradila HR Kodeks na čelu s predstavnicom Anom Jožinec, sudionicima je prenijela cilj izrade HR Kodeksa kao dokumenta koji na strukturiran i jednostavan način predstavlja sve ono za što se HR struka zalaže i kako već posluje. „Ovaj jedinstveni dokument smatramo dokumentom koji će s primjenom u praksi doživljavati svoje nadopune. Spremnost HR struke da zaokruži svoje poslovanje putem HR Kodeksa dokazuje rast i razvoj struke te želju za prepoznavanjem stručnjaka iz upravljanja ljudskim resursima kao relevantan dio organizacijske kulture i etičnosti poslovanja“ izjavila je gđa. Jožinec i dodala kako HR Kodeks služi kao poticaj budućim HR profesionalcima na prihvaćanje i provođenje njegovih odredbi.

Uz predstavljanje HR Kodeksa, Davor Majetić, glavni direktor HUP-a, pohvalio je inicijativu HR Centra i podržao HR Kodeks kao dokument potreban za razvoj struke, a kratko se osvrnuo na trenutno stanje na tržištu rada i obrazovanja.

Na događanju je još bilo riječi o radu i aktivnostima udruge HR Centar koje je predstavio predsjednik Udruge gosp. Saša Jurković, koji se tom prilikom zahvalio svim sudionicima radne skupine koju su činili: Ana Jožinec iz Francka, Gordana Frgačić iz Kauflanda, Breda Ivanović Iz PricewaterhouseCoopersa, Jasna Jambrešić s portala posao.hr, Martina Jurković iz tvrtke Talentor, Saša Jurković s portala posao.hr, Igor Kovač iz tvrtke ACG Lukaps, Marino Miloš iz Plus HR-a, Andrea Mimica iz Zagrebačke banke, Blagica Petrovac Šikić iz Plive, Zoran Sušanj s Filozofskog fakulteta u Rijeci, Alan Žunić iz Bille te Ines Bokan s portala posao.hr.

Strukovna udruga djelatnika u upravljanju ljudskim resursima – HR Centar, osnovana je u cilju promicanja razvitka i unaprjeđenja HR-a kao brenda, njegove prepoznatljivosti na hrvatskom tržištu rada, unaprjeđenja HR struke, međusobnog povezivanja i edukacije.
vrh stranice
vrh stranice