Seminar - radionica: „Rezultati europskog istraživanja ESENER-2 o novim rizicima i rizicima u nastajanju i prijedlozi za bolje i učinkovitije upravljanje zaštitom na radu i zaštitom zdravlja radnika“

20.04.2017.

Varaždin, 13. travnja 2017. - Danas su poslodavci, rukovoditelji organizacijskih jedinica za upravljanje ljudskim resursima, stručnjaci zaštite na radu te drugi predstavnici poslodavaca i radnika iz regije pokazali velik interes za radionicu koju je organizirao HUP Regionalni ured Varaždin zajedno sa sindikalnim središnjicama, a u suradnji sa Zavod za unapređivanje zaštite na radu (ZUZNR) i uz potporu Europske agencije za zaštitu na radu (EU-OSHA).
Stručnjakinje iz ZUZNR-a predstavile su rezultate 2. europskog istraživanja o novim rizicima i rizicima u nastajanju (ESENER-2), koje je EU-OSHA provela u gotovo 50.000 poduzeća iz 36 zemalja, a odnose se na upravljanje sigurnošću i zdravljem na radu te rizike na radnom mjestu, s posebnim težištem na psihosocijalnim rizicima, sudjelovanju radnika, kao i poticajima i preprekama za djelovanje.

Kako je istaknuto, velik problem i učestali razlog bolovanja s dugim trajanjem u svim sektorima predstavljaju i poremećaji mišićno-koštanog sustava, stoga se najviše govorilo upravo o toj temi. Pokazani su i primjeri dobre prakse, a sudionici radionice doznali su i koje su vježbe korisne u takvim situacijama.
vrh stranice
vrh stranice