Ravnoteža života i rada - mit ili stvarnost?

09.11.2017.

naziv je radionice koja se 9. studenoga 2017. godine održala u osječkom uredu HUP-a na traženje članova HUP-a, osobito članova Kluba HUP Osijek HR. Radionica je organizirana u okviru provedbe projekta Balance, u kojemu udruge poslodavaca zemalja istočne Europe - Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Hrvatske, na čelu sa Slovenijom - posljednje dvije godine razmjenjuju iskustva, jačaju povezanost socijalnih partnera i njihovih članova te na nacionalnim razinama analiziraju zakone, izrađuju izvješća i naposljetku predlažu mjere za poboljšanje prava radnika.
Sam cilj projekta je fokus na nove, inovativne mjere za usklađivanje rada i obiteljskog života. Naime, takve mjere potiču jednake mogućnosti za žene i muškarce na tržištu rada, povećavaju mogućnosti za žene u njihovu pristupu kvalitetnim poslovima. Štoviše, projekt razbija stereotipe o tipično muškim i tipično ženskim zanimanjima i time potiče mogućnosti zapošljavanja za oba spola. Također, uz predstavljanje stavova Europske komisije i poslodavaca na EU razini, na radionici su prikazani uspješni primjeri ravnoteže života i rada u poslovnim okruženjima hrvatskih tvrtki te razmijeniti iskustva o izazovima s kojima se poduzetnici susreću prilikom uvođenja takvih praksi.

U programu radionice sudjelovali su članovi HUP-a: Branka Hitner – Carta d.o.o., Biserka Greif – Vodovod Osijek d.o.o., Antun Emert – Belje d.d., Ana Vinković – Osijek-koteks d.d., Zvonimir Bartolić - Spider grupa d.o.o., Darija Krstić – Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku, te predstavnici HUP-a: Sandra Radaković, Biserka Sladović, Nataša Novaković i Ivan Sarić.
vrh stranice
vrh stranice