Radionica Socijalni dijalog u sektoru ugostiteljstva i turizma i Kolektivni ugovor ugostiteljstva

02.12.2015.

U sklopu provedbe projekta „Zajedno u budućnost - oživimo socijalni dijalog u Splitsko-dalmatinskoj županiji“ održala se prva radionica Socijalni dijalog u sektoru ugostiteljstva i turizma i Kolektivni ugovor ugostiteljstva, Hotelu Radisson Blu Resort u Splitu, u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca.
Radionica se održala s ciljem predstavljanja stanja socijalnog dijaloga u sektoru turizma koji je u RH primjer najbolje prakse na području sektorskog socijalnog dijaloga te prezentiranja sadržaja Kolektivnog ugovora ugostiteljstva (KUU) (za ugostitelje, hotele, kampove, restorane) i upravo ugovorene izmjene i dopune (važne odredbe: preraspodjela, dnevni i tjedni odmor, obračun godišnjeg odmora, obračun plaća za temeljne ugostiteljske poslove itd…) Kolektivni ugovor ugostiteljstva su predstavili Natali Komen Bujas, direktorica HUP-Udruge ugostiteljstva i turizma i Nenad Seifert, direktor regionalnog ureda Rijeka, koji su bili direktno uključeni u kolektivne pregovore. O socijalnom dijalogu u sektoru ugostiteljstva i turizma govorio je Bruno Bulić, predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera. Primjer dobre prakse socijalnog dijaloga na relaciji poslodavac-sindikati iznijeli su Sandra Čanić, voditeljica ljudskih potencijala Radisson blue Resort Split i Luka Brčić, sindikalni povjerenik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije. Moderator radionice je Vesna Ivić Šimetin, direktorica HUP regionalnog ureda Split.

Cilj projekta sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda je razvoj tripartitnog socijalnog dijaloga na razini sindikati – županija – poslodavci, uključujući pri tom HUP Dalmaciju, Hrvatsku udrugu radničkih sindikata, Splitsko-dalmatinsku županiju te iznimno uspješnog i iskusnog partnera u razvoju analiza i studija koje poboljšavaju zapošljavanje i socijalni dijalog partnera – Udruge B4.

Druga od četiri radionice na temu socijalnog dijaloga u sektoru poljoprivrede će se održati u Imotskom 8. prosinca 2015. godine.
vrh stranice
vrh stranice