Promocija poduzetništva

Projekt Promocija poduzetništva za svrhu ima poticanje poduzetništva u društvu, stvaranje pozitivnog okruženja za poduzetništvo te promoviranje uspješnih poduzetničkih poduhvata. Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, kao nositeljem projekta, te partnerima HGK i HOK podržavaju osnivanje i razvoj projekata i poduzeća na nacionalnom, regionalnom i međunarodnim tržištima.

U okviru projekta Hrvatska udruga poslodavaca organizirat će i održati 5 konferencija u 5 hrvatskih regija: u Osijeku, Varaždinu, Rijeci, Splitu i Zagrebu s ciljem integracije ekonomske, društvene i okolišne dimenzije u poslovanje lokalnih poduzetnika. Uz konferencije, od kojih je jedna u potpunosti posvećena ženskom poduzetništvu, organizirat će se i okrugli stolovi s ciljem umrežavanja, poslovne suradnje i razvoja ženskih poduzetničkih inicijativa na regionalnoj razini.

Održana prva regionalna konferencija u sklopu projekta „Promocija poduzetništva“: „Nove tehnologije i inovativnost poduzetnika Istre i Kvarnera“

18.06.2021.

Danas je u Opatiji u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda Rijeka održana prva od 4 regionalne konferencije u sklopu EU projekta “Promocija poduzetništva” čiji su nositelji Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH, HUP, HGK i HOK. Na konferenciji pod nazivom „Nove tehnologije i inovativnost poduzetnika Istre i Kvarnera“ okupili su se poslodavci-članovi HUP-a s područja Istarske i Primorsko-goranske županije te predstavnici lokalne i nacionalne vlasti, a raspravljalo se o gospodarskom razvoju, rastu inovativnosti i stvaranju proizvoda visoke dodane vrijednosti te investicijskom potencijalu ove regije. 

Inovativni modeli digitalne transformacije ključ su gospodarskog napretka zemlje

19.11.2019.

Varaždin, 19.11.2019. - Danas je u Park Boutique hotelu u Varaždinu održana konferencija „Industrija 4.0 – prilika i / ili izazov“ u sklopu projekta Promocija poduzetništva kojeg je HUP partner. Na konferenciji se okupilo više od 150 uzvanika - poslodavaca i institucija četiriju županija te su po prvi puta inovativne tvrtke sjevernih županija Hrvatske – OMCO Croatia d.o.o., Ducati komponenti d.o.o. i Kostwein – proizvodnja strojeva d.o.o. predstavile vlastite uspješne primjere na svom putu digitalne transformacije. Svi sudionici konferencije složili su se u jednom – uspješne digitalne transformacije nema bez liberalizacije trenutno previše rigidnog Zakona o radu.

vrh stranice
vrh stranice