Promocija poduzetništva

Projekt Promocija poduzetništva za svrhu ima poticanje poduzetništva u društvu, stvaranje pozitivnog okruženja za poduzetništvo te promoviranje uspješnih poduzetničkih poduhvata. Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, kao nositeljem projekta, te partnerima HGK i HOK podržavaju osnivanje i razvoj projekata i poduzeća na nacionalnom, regionalnom i međunarodnim tržištima.

U okviru projekta Hrvatska udruga poslodavaca organizirat će i održati 5 konferencija u 5 hrvatskih regija: u Osijeku, Varaždinu, Rijeci, Splitu i Zagrebu s ciljem integracije ekonomske, društvene i okolišne dimenzije u poslovanje lokalnih poduzetnika. Uz konferencije, od kojih je jedna u potpunosti posvećena ženskom poduzetništvu, organizirat će se i okrugli stolovi s ciljem umrežavanja, poslovne suradnje i razvoja ženskih poduzetničkih inicijativa na regionalnoj razini.

Održan Okrugli stol Žene u digitalnoj ekonomiji

24.09.2021.

Danas je u sklopu projekta 'Promocija poduzetništva' održan okrugli stol na temu položaja žene u digitalnoj ekonomiji i mogućnostima podizanja svijest o doprinosu žena u tom sektoru u Tehnološkom parku grada Varaždina. Cilj okruglog stola bio je povećanje sudjelovanja, vidljivosti i angažiranosti žena u digitalnoj ekonomiji te osvještavanje važnosti razvoja digitalnih vještina koje mogu potaknuti ekonomski rast i širi društveni napredak. Okrugli stol je moderirala Sanja Ostroški, direktorica HUP- Regionalnog ureda u Varaždinu.

U sklopu projekta 'Promocija poduzetništva' HUP organizirao konferenciju o prevelikoj izloženosti Dalmacije turizmu

22.09.2021.

Danas je u organizaciji HUP-ovog Regionalnog ureda Split održana konferencija „Što je Dalmacija bez turizma?“. Prevelika izloženost Dalmacije turizmu, niska proizvodna gospodarska aktivnost te brojni infrastrukturni problemi izazovi su s kojima se jug Hrvatske svakodnevno suočava. Na konferenciji smo pokušali doznati na koje sve načine Dalmacija može poticati rast gospodarstva u smjeru inovativnosti i produktivnosti te istaknuti prepreke i prilike koje se u tom planu prepoznaju.

22.9.2021. Konferencija Što je Dalmacija bez turizma? u organizaciji HUP, Regionalni ured Split, Split, Ekonomski fakultet u Splitu, Cvite Fiskovića 5 u 10 sati

22.09.2021.

Prevelika izloženost Dalmacije turizmu, niska proizvodna gospodarska aktivnost te brojni infrastrukturni problemi izazovi su s kojima se jug Hrvatske svakodnevno suočava. Na konferenciji želimo doznati na koje sve načine Dalmacija može poticati rast gospodarstva u smjeru inovativnosti i produktivnosti te istaknuti prepreke i prilike koje se u tom planu prepoznaju.

Održan okrugli stol: Ženski korak u EU fondove

08.09.2021.

U okviru projekta Promocija poduzetništva održan je okrugli stol na temu: Ženski korak u EU fondove koji se održao 08. rujna 2021. godine u Hotelu Osijek. Događaj je imao za cilj jačanje svijesti o mogućnostima koje se pružaju poduzetnicima kroz EU fondove, kao i međusobno umrežavanje i povezivanje poduzetnika u realizaciji svojih poslovnih ideja.

08.09.2021. Okrugli stol: Ženski korak u EU fondove; Hotel Osijek, Šamačka 4, Osijek, 10:00

08.09.2021.

Okrugli stol u okviru projekta Promocija poduzetništva će se održati u srijedu 08. rujna 2021. godine s početkom u 10 sati, u Hotelu Osijek, Šamačka 4, Osijek. Cilj okruglog stola je jačanje svijesti o mogućnostima koje se pružaju poduzetnicima kroz EU fondove, kao i međusobno umrežavanje i povezivanje poduzetnika u realizaciji svojih poslovnih ideja. Na okruglom stolu naglasak će biti stavljen na žene poduzetnice: Višnja Hornung i Darija Krstić, koje pružaju uslugu savjetovanja i izrade prijava poduzetnicima na EU natječaje pri čemu će svaka od poduzetnica prezentirati svoj poslovni put. Nakon prezentacija, uslijedit će konstruktivna rasprava.

vrh stranice
vrh stranice