PROJEKTI

Objavljen godišnji plan objave natječaja za 2018. u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo RH za programsko razdoblje 2014.-2020.

14.03.2018.

Uprava ribarstva je u svojstvu Upravljačkog tijela za Operativni program za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020. 09. ožujka objavila indikativni godišnji plan objave natječaja u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo 2014.-2020., s ciljem informiranja relevantnih dionika i javnosti o mogućnostima korištenja sredstava iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo i omogućavanja pravodobne pripreme i planiranja ulaganja i aktivnosti potencijalnih korisnika.

III. izmjena Indikativnog godišnjeg plan Poziva za 2018.g. sufinanciranih iz OP-a “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”

14.03.2018.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je u prosincu 2017. Indikativni godišnji plan Poziva na dostavu projektnih prijedloga sufinanciranih iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014. – 2020. za 2018. godinu s ciljem izvješćivanja javnosti i omogućavanja pravodobne pripreme projektnih prijedloga potencijalnih prijavitelja.

BAZA POSLOVNIH ŽENA

05.11.2015.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Hrvatska udruga poslodavaca predstavili su danas projekt izrade elektronske Baze poslovnih žena u Hrvatskoj koje su sposobne i kvalificirane odmah preuzeti upravljačke pozicije u kompanijama.

Poziv na sudjelovanje u istraživanju HUP-a o ravnopravnosti spolova na najvišim upravljačkim razinama poduzeća

18.03.2015.

Upravljanje s pristupom uravnotežene zastupljenosti spolova

               Gender-Equal Management Approach


Žene su podzastupljene u mnogim aspektima donošenja odluka u gospodarstvu. To je posebice vidljivo na razini upravljačkih timova i odbora najviše razine menadžmenta, gdje žene u EU zauzimaju samo 16% pozicija u odborima tvrtki koje kotiraju na burzi. Velike su i nacionalne razlike u rukovodećim pozicijama žena, napose kod novorastućih gospodarstava koja zaostaju za razvijenima. Većina tvrtki, posebice u Jugoistočnoj Europi, ili nema, ili još uvijek ima vrlo malo žena na vodećim pozicijama. To je društveni problem, ali i ozbiljno pitanje za tvrtke i njihovu konkurentnost, obzirom da istraživanja pokazuju kako rodna raznolikost na upravljačkim pozicijama može pozitivno utjecati na rezultate poslovanja.
vrh stranice
vrh stranice