Prijedlog Zakona o strateškim investicijskim projektima RH

07.03.2013.

HUP je u siječnju 2013.g zaprimio na očitovanje prvi Prijedlog Zakona o strateškim investicijskim projektima. HUP se na taj Prijedlog zakona očitovao i dao svoje prijedloge i primjedbe te je predlagatelj nakon toga izradio finalni Prijedlog zakona te ga 07. ožujka 2013.g. dostavio ponovno na mišljenje Hrvatskoj udruzi poslodavaca.
Predlagatelj kao temeljni razlog zbog kojeg se predlaže donošenje ovoga Zakona navodi potrebu hitnog pokretanja investicijskog ciklusa u Republici Hrvatskoj kao glavnog pokretača rasta i razvoja hrvatskog gospodarstva.
Zakonom o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske žele se skratiti i znatno ubrzati procesi ishođenja ukupne dokumentacije neophodne za ostvarivanje projekata, kako Vladinih tako i privatnih koji su od strateškog interesa za Republiku Hrvatsku.
Cilj koji predlagatelj donošenjem ovog zakona želi postići je uklanjanje administrativnih prepreka (pojednostavljenjem postupka) pri realizaciji investicijskih projekata kojima se bavi ovaj Zakon, što bi trebalo značajno pridonijeti većem interesu za investicijske projekte u Republici Hrvatskoj.

Zaprimljene Prijedloge Zakona o strateškim investicijskim projektima, očitovanje HUP-a kao i sve daljnje aktivnosti možete pratiti stranicama rezerviranima za članove HUP-a.

PRIJAVA
vrh stranice
vrh stranice