Predstavljene nove mjere HZZ-a u Osijeku

05.04.2017.

Na traženje članova HUP-a te kako i ove godine želimo da poduzetnici s područja Osječko-baranjske županije u što većoj mjeri koriste mjere iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, HUP Regionalni ured Osijek i HZZ Regionalni ured Osijek organizirali su prezentaciju: Poticanje i sufinanciranje zapošljavanja za poduzetnike putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koja se održala u srijedu 05. travnja 2017. godine u prostorijama HUP Regionalnog ureda Osijek.
Novi paket mjera koje su stupile na snagu 02. ožujka 2017. godine sadrži 9 mjera aktivne politike zapošljavanja, a riječ je: o potpori za zapošljavanje, potpori za usavršavanje, potpori za samozapošljavanje, obrazovanju nezaposlenih, osposobljavanju na radnom mjestu, stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa, javnom radu, potpori za očuvanje radnih mjesta i stalnom sezoncu. Najveće novosti koje su uvedene odnose se na mogućnost da se neke od mjera koriste kombinirano, uvećanje iznosa financijskih potpora i novčanih pomoći te naglasak na mjere obrazovanja i usavršavanja. Više o mjerama na www.hzz.hr

I ovo savjetovanje se održalo u okviru PUMA programa u Osječko-baranjskoj županiji kojeg HUP Regionalni ured Osijek provodi već više od deset godina. Zbog velikog interesa članova, predstavljenje novih mjera HZZ-a održati će se 06. travnja u Vukovaru i 26. travnja u Slavonskom Brodu.
vrh stranice
vrh stranice