Predstavljene mogućnosti ulaska hrvatskih tvrtki na talijansko tržište

20.03.2017.

Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatski izvoznici u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova i talijanskom agencijom Agent321, organizirali su 15. ožujka 2017., u sjedištu Hrvatske udruge poslodavaca, prezentaciju na temu „MOGUĆNOSTI NASTUPA HRVATSKIH TVRTKI NA TALIJANSKOM TRŽIŠTU“.
Uvodno je, nakon pozdrava Milke Kosanović, direktorice odnosa s članstvom HUP-a, opunomoćeni ministar iz Veleposlanstva RH u Rimu Ilija Želalić predstavio talijansko gospodarstvo te statistiku robne razmjene Italije i Hrvatske. Iako je Italija hrvatskim poduzećima najznačajniji trgovinski partner, činjenica da je 60% robne razmjene usmjereno prema trima sjevernim talijanskim regijama govori da imamo još puno prostora za jačanje trgovinskih veza, naglasio je tom prilikom g. Želalić.

U nastavku su predstavnici udruženja Agent321 iz Rima, Enrico Seminara i Sara Ficorilli te Kristina Gaća, menadžer mreže Agent321 za hrvatsko tržište, prisutne upoznali s prednostima angažiranja komercijalnih agenata za ulazak na talijansko tržište, kao i sa svojim uslugama. 

Mogućnosti koje udruženje Agent321 nudi poduzetnicima za lakši ulazak na talijansko tržište su dvojake. Prva mogućnost nudi se kroz sudjelovanje hrvatskih poduzeća na sajmu Forum Agenti koji pruža priliku za izravne sastanke s odgovarajućim komercijalnim agentima za područje Italije. Hrvatska poduzeća od 2015. godine organizirano sudjeluju na sajmovima Forum Agenti te su se do sada uspješno predstavili na sajmovima održanim u Milanu i Veroni. Sljedeće izdanje sajma Forum Agenti održat će se od 25. – 27. svibnja 2017. u Rimu, a više informacija i posebnu ponudu za hrvatska poduzeća možete naći na poveznici http://www.forumagenti.it/en/Forum-Agenti-Roma/752/croatian-companies

Druga mogućnost posrednog pronalaska agenata pruža se objavom oglasa hrvatskih poduzeća unutar on-line sustava mreže Agent321, s izraženim specificiranim zahtjevom za spajanje s agentima.
Za sve daljnje informacije oko mogućnosti pronalaska odgovarajućeg agenta za talijansko tržište slobodno se obratite izravno Kristini Gaća na e-mail hrcompanies@agent321.com ili na broj telefona 091/5727 780.
vrh stranice
vrh stranice