Predstavljanje „Mjera aktivne politike zapošljavanja“

20.04.2017.

Varaždin, 20. travnja 2017. - Danas su u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca – Podružnica Varaždin i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Regionalni ured Varaždin u suradnji s Varaždinskom županijom, te u partnerstvu s Obrtničkom komorom Varaždinske županije i Hrvatskom gospodarskom komorom - Županijska komora Varaždin u Skupštinskoj dvorani Palače Varaždinske županije svim zainteresiranim poslodavci predstavljene aktualne mjere aktivne politike zapošljavanja, pod sloganom “Od mjere do karijere”.
Novi paket mjera koje su stupile na snagu 02. ožujka 2017. godine sadrži 9 mjera aktivne politike zapošljavanja, a riječ je: o potpori za zapošljavanje, potpori za usavršavanje, potpori za samozapošljavanje, obrazovanju nezaposlenih, osposobljavanju na radnom mjestu, stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa, javnom radu, potpori za očuvanje radnih mjesta i stalnom sezoncu, a za koje je osigurano 1,5 milijardi kuna.

Glavni ciljevi tih mjera su zapošljavanje, podizanje razine zaposlenosti, te uvažavanje specifičnih potreba osoba u nepovoljnom položaju, pri čemu je fokus na usavršavanju i obrazovanju radnika. Ciljne skupine mjera su mladi, dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom i osobe starije od 50 godina.
Najveće novosti koje su uvedene odnose se na mogućnost da se neke od mjera koriste kombinirano, uvećanje iznosa financijskih potpora i novčanih pomoći te naglasak na mjere obrazovanja i usavršavanja. Više o mjerama na www.mjere.hr
vrh stranice
vrh stranice