Predsjednik Juncker imenovao dr. Edmunda Stoibera posebnim savjetnikom za bolju regulativu; prvi potpredsjednik Timmermans najavio reformu Odbora za ocjenu učinka

18.12.2014.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker imenovao je danas dr. Edmunda Stoibera posebnim savjetnikom za bolju regulativu. Predsjednik Juncker izjavio je: "Građanima EU-a potrebna je Europska unija koja će se usredotočivati na područja u kojima može ostvariti konkretne pomake, a ne Europska unija koja će se miješati u svaku pojedinost. Poduzećima u EU-u potreban je prostor za inovacije i rast, a ne birokracija koja će ih sputavati. Ova Komisija odlučna je djelovati više i ambicioznije u pogledu velikih stvari, a manje i skromnije kada je riječ o malim stvarima."
Prvi potpredsjednik Timmermans komentirao je reformu Odbora za ocjenu učinka: "Ova će Komisija intenzivirati rad na boljoj regulativi, a usto će i Odbor za ocjenu učinka pretvoriti u Odbor za analizu regulative, koji će imati i dva vanjska člana. Svi će članovi biti neovisni i u punom radnom vremenu raditi isključivo za Odbor, a birat će se transparentnim postupkom na temelju stručnosti. Nadležnost Odbora bit će proširena i na reviziju velikih retrospektivnih analiza." Priopćenje za medije dostupno je ovdje. Fotografije za preuzimanje dostupne su ovdje.
vrh stranice
vrh stranice