Potpisan memorandum o suradnji između Hrvatske udruge poslodavaca i udruge poslodavaca Moldavije

09.11.2017.

Zagreb, 9.11.2017. – Jučer se u prostorijama HUP-a održalo događanje “Doing business in Moldova” na kojem su predstavnici Veleposlanstva Moldavije u Hrvatskoj pred članovima HUP-a prezentirali uvjete poslovanja u toj zemlji te mogućnosti koje se našim tvrtkama nude ukoliko odluče razvijati svoje projekte i investicije u Moldaviji.
Nazočne je uvodno pozdravio g. Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora HUP-a, koji je izrazio zadovoljstvo suradnjom dviju zemalja. Prvu prezentaciju održao je Nj.E. Oleg Tulea, Veleposlanik Moldavije, koji je ukratko opisao ekonomsku i političku situaciju u zemlji. O poslovnoj klimi i prilikama u Moldaviji govorila je Irina Tolstousov, razvojna menadžerica Moldavske organizacije za investicije i promociju izvoza. Prezentaciju o investicijama i investicijskoj klimi Moldavije održao je Marin Ciobanu, glavni direktor Slobodne ekonomske zone Balti.

O svojem iskustvu poslovanja u Moldaviji govorio je g. Branko Roglić, predsjednik Nadzornog odbora HUP-a i vlasnik Orbica, a zanimljivu prezentaciju o Orbicovom ostvarenom uspjehu u Moldaviji održao je g. Stjepan Roglić. Po završetku događanja potpisan je Sporazum o suradnji između Hrvatske udruge poslodavaca i Moldavske udruge poslodavaca kojeg su potpisali g. Jakelić i g. Ciobanu te je zaključeno da će se nastaviti suradnja dviju zemalja na jačanju investicijskih potencijala i izvoznih prilika kako bi poslodavci Moldavije i Hrvatske imali lakši pristup tržištu obiju zemalja.
vrh stranice
vrh stranice