Poslodavci i sindikati uče komunicirati

15.04.2016.

Split, 15. 04. 2016. - U sklopu projekta „Zajedno u budućnost - oživimo socijalni dijalog u Splitsko-dalmatinskoj županiji“ u razdoblju od 13. do 15. travnja u hotelu Cornaro održana je trodnevna radionica „PR i mediji unutar kolektivnog pregovaranja“. Besplatna radionica u organizaciji HUP-a bila je namijenjena poslodavcima, sindikatima i predstavnicima Županije s ciljem unaprjeđenja socijalnog dijaloga na području županije.
U sklopu radionice polaznici su usvajali alate i tehnike za komunikaciju s medijima, kako se pripremiti za nastup u medijima, kako organizirati konferenciju za novinare, pri čemu su novostečena znanja imali priliku primijeniti u nastupima pred kamerom. Za dio polaznika to je bila prilika da postojeće znanje unaprijede, a za ostale je to bilo prvo iskustvo nastupa pred kamerom. Radionicu su vodili Franjo Skoko i Petra Skelin Giljanović, komunikacijski stručnjaci Millenium promocije.

„Radionica je bila vrlo praktična jer smo u praksi mogli primijeniti sve što smo naučili o načinima komunikacije s medijima, organizacije konferencija za novinare te davanje izjava i intervjua za medije“ – izjavila je Darka Todorić voditeljica Županijskog ureda HURS-a u Splitu.

Cilj projekta je unaprijediti komunikaciju i razinu socijalnog dijaloga između poslodavaca, sindikata i Županije da bi se unaprijedila gospodarska situacija u županiji. Nositelj projekta je HUP Podružnica Dalmacija, a partneri na projektu su Splitsko-dalmatinska županija, Hrvatska udruga radničkih sindikata i Udruga B-4. Projekt se financira u sklopu operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala iz sheme bespovratnih sredstava pod nazivom „Jačanje socijalnog dijaloga - faza II“. Projekt traje od srpnja 2015. do srpnja 2016. godine.
vrh stranice
vrh stranice