Poljoprivreda i prerada hrane u 7. Poduzetničkom kafiću Split

17.06.2016.

Sedmi u nizu Poduzetnički kafić Split u sklopu projekta „Malom kavom do velikog posla“ na temu „Nema kruha bez motike!“ održao se sinoć u splitskom hotelu Cornaro. Projektom je predviđeno ukupno osam događanja, a sinoćnje je okupilo preko pedeset sudionika koji su bili zainteresirani za teme s područja poljoprivrede i prerade hrane.
Nakon što je Ministarstvo poljoprivrede objavilo Program ruralnog razvoja RH za programsko razdoblje 2014. – 2020. godine, otvorilo se oko 2,4 milijarde EUR-a prilika za financiranje različitih vrsta korisnika. Poduzetnici, posebice u poljoprivredi te ruralnom turizmu mogu ostvariti od 50-90% bespovratnih sredstava za nove nasade, farme, tvornice, pogone, skladišta, laboratorije, razvojno-istraživačke odjele, vrijednosti i do 5 mil. EUR. Unatoč teškoćama na koje poljoprivrednici svakodnevno nailaze, uspjeti nije nemoguće ako su isti spremni učiti i razvijati svoja znanja i vještine koje su okosnica razvoja poljoprivrede, ruralnog razvoja i cijele zajednice, što je ujedno bila i tema sedmog druženja: Poljoprivreda i prerada hrane: „Nema kruha bez motike!“. Kroz primjere dobre prakse, istaknuto je na koje su probleme najčešće nailazili kandidati prilikom prijava na mjere programa ruralnog razvoja. Odgovore na brojna pitanja dali su kompetentni gosti poduzetnici preko iskustava vlastitih poslovnih subjekata: Inga Jelavić, Scala d.o.o.; Ljerka Vlahović, Poljoprivredna zadruga Postira; Frano Moro, OPG Moro; Zrinka Filipović Dermit, OPG Filipović Dermit Zrinka/YPARD i Zdravko Plazonić, Petason d.o.o..

Grad Split u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i UHY Savjetovanjem d.o.o. provodi EU projekt „Malom kavom do velikog posla“.Ukupna vrijednost projekta iznosi 297.715,08 kuna i u cijelosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je stvaranje pozitivnog poduzetničkog okruženja, unapređenja poduzetničke kulture te umrežavanja postojećih i potencijalnih poduzetnika organiziranjem neformalnih druženja i razmjenom iskustava u Poduzetničkom kafiću Split. U sklopu projekta predviđena su gostovanja predavača-poduzetnika s uspješnom poduzetničkom pričom tematski vezanom za svako pojedino događanje.

Više informacija o projektu „Malom kavom do velikog posla“ možete pronaći na: www.poduzetnickikafic.hr i www.facebook.com/poduzetnickikafic.hr
vrh stranice
vrh stranice