PODUZETNICI BUDUĆNOSTI

 

Hrvatska udruga poslodavca započela je u 2018. godini s natječajem „Poduzetnici budućnosti“ kojim se nagrađuju najbolje poduzetničke ideje timova učenika i nastavnika srednjih škola Republike hrvatske. Cilj natječaja bio je snažnije potaknuti poduzetnički duh kod učenika i razviti u njima kreativnost i razmišljanje o razvoju vlastitih poslovnih projekata. Natječaj se provodi uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Europske komisije. HUP nagrađuje timove 25 srednjih škola s ukupnim fondom od 250.000 kuna. Prvih pet srednjih škola osvaja po 25.000 kuna, sljedećih pet najbolje rangiranih srednjih škola po 15.000 kuna, a preostalih 15 škola po 5.000 kuna.

POBJEDNICI NATJEČAJA 2018.

POBJEDNICI NATJEČAJA 2019.

Poduzetnici budućnosti: Prehrambeno tehnološka škola u Zagrebu osmislila medenjak s uzorkom šestinskog kišobrana

19.02.2020.

Zagreb, 19.2.2020. – Danas je Hrvatska udruga poslodavaca dodjelila priznanje učenicama Prehrambeno tehnološke škole iz Zagreba za  projekt „Medeni kišobran – srce puno sjećanja“ kojim su osvojile 5.000 kuna na HUP natječaju Poduzetnici budućnosti. Radi se o medenjaku u obliku šestinskog kišobrana, ručne izrade uz osmišljenu deklaraciju i osmišljeni logo s ceduljicom na kojoj je ispisana priča o šestinskom kišobranu, ali su navedene i neke povijesne činjenice koje su obilježile prostor, vrijeme i kulturu na kojim se smjestio današnji grad Zagreb. Ambalaža od kartona naziva natur ujedno zadovoljava i suvremenim zahtjevima ekoloških trendova reciklaže, što je u današnje vrijeme imperativ i razvija pozitivnu sliku učenika prema okolini i društvu u kojem živi.

Poduzetnici budućnosti: Uručena nagrada učenicima Druge srednje škole Beli Manastir za projekt „IT suveniri“

10.02.2020.

Dodjela nagrade održana je u Belom Manastiru 10. veljače 2020. godine u prostorima Druge srednje škole pred 40- tak učenika. Pozdravnu riječ održala je mentorica pobjedničkog tima, gđa. Biljana Horvat nakon čega su učenici održali prezentaciju pobjedničkog projekta „IT suveniri“. Projektom su htjeli modernizirati suvenire Baranje na način da su  tradicionalne motive Baranje printali na 3D printeru te ih kreativno ukrašavali.

Srednja škola „Braća Radić“ iz Kaštel Štafilića dvostruki dobitnik nagrade „Poduzetnici budućnosti“

03.02.2020.

30. siječnja 2020., u Kaštel Štafiliću, svečano su dodijeljene nagrade HUP-a „Poduzetnici budućnosti“ projektnom timu Srednje škole Braća Radić za dva projekta „ Za tren“ i „Zdrava pauza“. Na samom početku, prisutnim gostima i učenicima škole obratila se ravnateljica prof. Marija Kezele, a zatim su učenici iz 2 projektna tima predstavili projekte uz vodstvo mentorice prof. Ivane Lelas

Poduzetnici budućnosti: Uručena nagrada učenicima Srednje škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek za projekt „Stoličica, šamlica, shemlija, bančić“

29.01.2020.

Dodjela nagrade održana je u Osijeku 29. siječnja 2020. godine prostorima Srednje škole primijenjene umjetnosti i dizajna pred razrednicima i učenicima završnih razreda. Program je započeo uvodnim govorom mentora  g. Damira Tomasa u kojem je pozdravio HUP-ov natječaj istaknuvši kako su ovakva događanja velika motivacija učenicima za njihovo daljnje napredovanje, kako u školi tako i u daljnjem poslovnom životu.

Poduzetnici budućnosti: Uručena nagrada učenicima Katoličke gimnazije s pravom javnosti Požega za projekt „Slušam kuda vozim“

29.01.2020.

Dodjela nagrade održana je u Požegi 29. siječnja 2020. godine u prostorima Katoličke gimnazije s pravom javnosti pred 40- tak učenika završnih razreda. Pozdravnu riječ održao je ravnatelj škole Ivica Bedeničić koji se zahvalio HUP-u i predstavnicima poslodavaca na odvojenom vremenu i iskazanom interesu za rad i trud učenika.

Poduzetnici budućnosti: Uručena nagrada učenicima Srednje strukovne škole Vinkovci za projekt „Pogledaj u pendžer“

28.01.2020.

Dodjela nagrade održana je u Vinkovcima 28. siječnja 2020. godine u prostorima Srednje strukovne škole pred 50- tak učenika završnih razreda. Pozdravnu riječ održala je mentorica pobjedničkog tima, gđa. Mirjana Jakšić nakon čega su učenici održali prezentaciju pobjedničkog projekta „Pogledaj u pendžer“. Projektom su povezali kulturnu baštinu Vinkovačkog kraja kroz osmišljene proizvode, te su istaknuli kako ne odustaju od daljnje realizacije projekta. Ova nagrada bila im je veliki  poticaj za njihov daljnji rad i iskorak u poduzetništvo.

vrh stranice
vrh stranice