Organizacijski dizajn – posao top managementa koji se ne može delegirati

22.02.2017.

Varaždin, 22. veljače 2017. - Nakon uspješno održanih seminara u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku je HUP Regionalni ured Varaždin organizirao je seminar na temu: “Organizacijski dizajn – posao top managementa koji se ne može delegirati”.
Organizacijski dizajn je put kako dobre ljude staviti u dobar sustav. Kao proces upravljanja kompleksnostima, konfliktima i kompromisima organizacijski dizajn se bavi pitanjima kako strukturirati organizaciju, kako ju kontrolirati, koliko koga i čega gdje, što bi moglo poći po dobru, što će poći po zlu, te kako se igra odvija u sljedećim koracima. Kako balansirati između koncepata kratkoročnih rezultata i dugoročnog planiranja, međusobne konkurencije i kooperacije, centralnog donošenja odluka i decentralizacije, birokracije i poduzetničke energije, poštovanja rutine i eksperimentiranja, efikasnosti i inovacije.

Energičan i zanimljiv predavač Fran Mikuličić, profesionalac s MBA obrazovanjem, specijaliziran u područjima implementacije strategije i organizacijske i ljudske učinkovitosti, je ovu vrlo široku temu jednostavno i prihvatljivo prenio na polaznike koji su imali puno prostora za pitanja i vlastita promišljanja. Više o predavaču na: https://www.linkedin.com/in/fran-mikulicic-941a411 ; http://mikulicic.com

Kroz seminar su se promatrali sljedeći sadržaji:
- uvod u organizacijski dizajn
- opasnosti i potencijalni gubici nerazumijevanja područja organizacijskog dizajna
- ključni elementi organizacijskog dizajna
- međusobni odnos elemenata organizacijskog dizajna i utjecaj na organizaciju
- studije slučaja
- praktično razumijevanje elemenata organizacijskog dizajna u stvarnom korporativnom ili organizacijskom kontekstu
- organizacijska revizija
- uvod u dijagnostički alat analize organizacijskog dizajna
vrh stranice
vrh stranice