Održana Skupština Global Compact mreže Hrvatska

14.11.2017.

U petak je u Hrvatskoj udruzi poslodavaca održana Skupština Global Compact lokalne mreže Hrvatska, na kojoj su članovima Global Compact-a predstavljeni novi modeli članstva i novi standardi za profesionalizaciju lokalnih mreža.

Na samom početku, okupljenima se obratila Boška Trbojević, predsjednica Upravnog odbora Global Compact mreže Hrvatska, koja je ovom prilikom predstavila rezultate provedenog istraživanja o angažiranosti u području društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja, koje su Global Compact Hrvatska i Hrvatska udruga poslodavaca proveli početkom godine, nakon čega je najavila planirane aktivnosti za sljedeću, 2018. godinu, i završnu veliku konferenciju na temu ciljeva održivog razvoja u Dubrovniku.
Vali Marszalek prezentirala je članovima novosti koje se događaju na globalnoj i lokalnoj razini u Global Compact-u, od novih modela članstva do standardizacije lokalnih mreža i povezivanja sa središtem Global Compact-a u UN-u.

Slijedile su prezentacije članova Global Compact-a:
Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj održala je prezentaciju na temu Ciljevi održivog razvoja: Nova poslovna perspektiva.

Ivan Tolić, rukovoditelj korporativnih poslova Philip Morris Zagreb d.o.o., Igor Roginek, ACT grupa, i Goran Ladišić, CEO i osnivač Freewa projekta, predstavili su društveno odgovorni program Pokreni nešto svoje.

Za kraj, Lidija Gamulin, voditeljica Odjela za partnerstva, UNICEF, najavila je 20. studeni kao Children's Takover Day, te pozvala sve okupljene da sudjeluju u inicijativi.
Global Compact mreži Hrvatska pripala je čast organizirati regionalni sastanak europskih lokalnih mreže u Dubrovniku u listopadu 2018. godine. Prvog dana trodnevnog događanja održat će se konferencija na temu ciljeva održivog razvoja, koja će okupiti predstavnike Vlade Republike Hrvatske i drugih relevantnih institucija, te poslovni sektor, članove Global Compact-a i šire, na temu implementacije ciljeva u nacionalne strategije, dok će se druga dva dana održati radni sastanci europskih lokalnih mreža.
vrh stranice
vrh stranice