Održana sjednica Izvršnog odbora HUP-a Osijek u Lovasu

02.06.2014.

Dana 30. svibnja 2014. godine u Lovasu, Izvršni odbor HUP Podružnice Osijek održao je svoju prvu redovitu sjednicu nakon redovite skupštine HUP Podružnice Osijek održane krajem prošle godine. Domaćin sjednice bio je predsjednik Izvršnog odbora Adam Rendulić u sjedištu čije tvrtke (Arator d.o.o.) je sjednica i održana. Na ovaj način, nastavljena je tradicija održavanja sjednica Izvršnog odbora u različitim županijama.
Na početku sjednice, predsjednik Izvršnog odbora Adam Rendulić, ukratko je predstavio povijest svoje tvrtke, njezin rast kao i pozicioniranje na tržištu, te utjecaj Domovinskog rata, kao i trenutne višegodišnje krize.

U uvodnom pozdravljanju članovima Izvršnog odbora, Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora HUP-a naglasio je značaj brojnih aktivnosti koje HUP provodi kako za članice, tako i za širu javnost. Osobito se to odnosi na studentsku stručnu praksu kod članica HUP-a temeljem potpisanog Sporazuma o suradnji HUP-a s Ekonomskom fakultetom u Osijeku, te organizacija Brown foruma u Osijeku u travnju slijedeće godine, što je zasluga HUP-a, kao i održavanje istog foruma prethodnih godina.

U radnom djelu sjednice, Ivan Sarić, pravni savjetnik HUP Regionalnog ureda Osijek prezentirao je članovima Izvršnog odbora provedene aktivnosti tijekom proteklog razdoblja, kao i plan i program aktivnosti za sljedeće razdoblje rada ureda. Izvršni odbor pozitivno je ocijenio Izvješće na temelju jasnih indikatora uspješnosti (održani okrugli stolovi, savjetovanja i prezentacije, pravne usluge i savjeti, provođenje projekata, PUMA program, rad u Gospodarsko-socijalnom vijeću, suradnja s medijima i dr.) te se složio oko značaja pravilnog predstavljanja poslodavaca u medijima kao i njihove uloge u medijskom prostoru. Plan i program za naredno razdoblje najavili su nastavak dosadašnjih aktivnosti te provođenje istih na još kvalitetnijoj razini, a s usmjerenjem na jačanje pozicije ureda kao regionalnog centra poduzetničke potpore i inicijative.

Nakon sjednice Izvršnog odbora, članovi su obišli brojne lokacije tvrtke Arator d.o.o. kako bi bio predstavljen potencijal poduzetništva i sve mogućnosti poslovanja na istoku Hrvatske, a u okvirima društveno odgovornog poslovanja unutar vlastite zajednice.
vrh stranice
vrh stranice