Održana redovna godišnja Skupština HUP-UZNJRSS

03.03.2016.

Redovna godišnja Skupština HUP-Udruge zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrbi održane je 3. ožujka 2016. godine. Skupština Udruge je najviše tijelo upravljanja radom i poslovanjem Udruge stoga je pozdravnu riječ članovima Skupštine i zahvalu na dolasku uputila predsjednica Udruge Maša Smokrović.
Osim usvajanja Izvješća o radu za 2015. članovi su donijeli Program rada za 2016. godinu. Razgovaralo se aktualnoj gospodarskoj situaciji, palijativnoj skrbi koju sestre zdravstvene njege već obavljaju, problemima vezanim uz Zakon o ustanovama, suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, Ministarstvom zdravlja i Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje ali i suradnji s ostalim srodnim Udrugama i Komorama.
Vezano uz Koordinaciju socijalne skrbi Dubravka Lekić i Pavo Ćorluka upoznali su nazočne o problematici s kojom su upoznali ministricu socijalne politike i mladih na zajedničkom sastanku. Predloženo je uvođenje vaučera u sustav čime će se korisnicima omogućiti izbor ustanove, uvođenje sustava kvalitete i standardizaciju ustanova, suradnju privatnog i javnog sektora u cilju racionalizacije troškova, izjednačavanje cijena te povećanja razine usluga za korisnike socijalne skrbi.

vrh stranice
vrh stranice