Održana radionica: Javna nabava za ponuditelje u praksi

18.12.2017.

U Zagrebu je 13. prosinca 2017.g. održana je radionica „Javna nabava za ponuditelje u praksi“. Stručnjaci za javnu nabavu, Ivan Serdarušić, urednik portala www.javna-nabava.info i Dragan Kovačević, stručnjak iz Projekt jednako razvoj d.o.o. predstavili su izazove i moguća rješenja koje ponuditelji mogu iskušavati temeljem novog Zakona o javnoj nabavi te su proveli polaznike kroz niz zanimljivih slučajeva iz prakse.

Predstavljena je pametna tražilica portala www.javna-nabava.info koja nudi pregled najvažnijih rješenja DKOM-a prema fazama postupaka javne nabave, s sažecima rješenja koji omogućuju njihovu bolju preglednost. Tražilica služi za praćenje DKOM prakse, informiranje u pojedinim slučajevima, razmatranje opravdanosti pozicije za žalbu na dokumentaciju ili odluku o odabiru.
Polaznici su dobili konkretne savjete o tome kao čitati kriterije sposobnosti i kriterije odabira kako bi mogli procijeniti kada se javiti na nadmetanje, a najveći dio predavanja posvećen je kriteriju ekonomski najpovoljnije ponude, predstavljen i kroz niz primjera, studija slučaja, žalbi i prakse DKOM-a. Pitanja koja su posebno zanimala polaznike odnosila su se na specifičnosti u postupcima javne nabave te prava ponuditelja u postupcima javne nabave. Najveći dio radionice odnosio se na praktične primjere i savjete za pripremu ponuda za javno nadmetanje.
vrh stranice
vrh stranice