Održana 17. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Brodsko-posavske županije

13.07.2017.

Najaktivnije Gospodarsko-socijalno vijeće s područja pet slavonskih županije je GSV Brodsko-posavske županije koje je održalo 13. srpnja 2017. godine svoju 17. sjednicu.
Na dnevnom redu razmatralo se o Izvješću o stanju kvalitete zraka na području Brodsko-posavske županije, te su jednoglasno članovi GSV-a upozorili na potreban nastavak pritiska na Vladu i sve diplomatske mogućnosti da se žurno riješi gorući problem. Na sjednici se raspravljalo i o izvršenju proračuna županije u 2016. godini, te su prihodi realizirani u iznosu od 82 posto od ukupno planiranih, ili 166,2 milijuna kuna. Četrdeset posto više prihoda županijski budžeti očekuju nakon najavljenih izmjena Zakona o financiranju jedinica regionalne i lokalne samouprave.

Informacije o nezaposlenosti I zapošljavanju Brodsko-posavske županije dali su predstavnici područnog ureda HZZ-a. Krajem 2016. godine evidentirano je 10, 5 tisuća nezaposlenih, ili 16,5 posto manje nego godinu prije. Zabrinjavajuć je i zastrašujuć podatak da je u proteklih 9 godina iznimno opao broj radno aktivnih stanovnika, za čak 20 tisuća. Trenutno stanje s 12. srpnja 2017. godine evidentirane su 7642 nezaposlene osobe. U raspravi o Izvješću o stanju u poljoprovredi na području županije, članovi GSV-a upozorili su na zemljišnu politiku koja je strateški važna za povećanje poljoprivedne proizvodnje.
vrh stranice
vrh stranice