Održan prvi ovogodišnji PUMA seminar u Slavonskom Brodu

09.02.2017.

Na traženja članova, nakon uspješno održanih seminara u Zagrebu i Osijeku HUP Reg. ured Osijek organizirao je seminar u četvrtak, 09. veljače 2017. godine u Velikoj viječnici Brodsko-posavske županije u Slavonskom Brodu, na temu: “Organizacijski dizajn – posao top managementa koji se ne može delegirati”.
Organizacijski dizajn je put kako dobre ljude staviti u dobar sustav. Kao proces upravljanja kompleksnostima, konfliktima i kompromisima organizacijski dizajn se bavi pitanjima kako strukturirati organizaciju, kako ju kontrolirati, koliko koga i čega gdje, što bi moglo poći po dobru, što će poći po zlu, te kako se igra odvija u sljedećim koracima. Kako balansirati između koncepata kratkoročnih rezultata i dugoročnog planiranja, međusobne konkurencije i kooperacije, centralnog donošenja odluka i decentralizacije, birokracije i poduzetničke energije, poštovanja rutine i eksperimentiranja, efikasnosti i inovacije.

Seminar je obuhvatio sljedeće:
• uvod u organizacijski dizajn,
• što jest organizacijski dizajn, te opasnosti i potencijalni gubici nerazumijevanja područja organizacijskog dizajna,
• ključni elementi organizacijskog dizajna,
• 5 ključnih elemenata organizacijskog dizajna i njihov međusobni odnos i utjecaj na organizaciju,
• studije slučaja,
• praktično razumijevanje elemenata organizacijskog dizajna u stvarnom korporativnom ili organizacijskom kontekstu,
• organizacijska revizija,
• uvod u dijagnostički alat analize organizacijskog dizajna.

Predavanje je održao Fran Mikuličić, profesionalac s MBA obrazovanjem sa Sveučilišta Vanderbilt, specijaliziran u područjima implementacije strategije i organizacijske i ljudske učinkovitosti. Strateg je koji razmatra širu sliku, razmišlja sistemski o Vašoj organizaciji i implementira rješenja kroz razumijevanje dinamičke kompleksnosti. Više na: https://www.linkedin.com/in/fran-mikulicic-941a411 ; http://mikulicic.com/

Ovaj traženi seminar, održan je u okviru PUMA programa kojeg HUP Regionalni ured Osijek provodi već više od deset godina, uz sufinanciranje Brodsko-posavske županije. Novi seminar u okviru PUMA program održati će se 24.02. na temu: Zaštita na radu.
vrh stranice
vrh stranice