O osječkom uredu HUP-a održan Dan otvorenih vrata Zavoda za unapređivanje zaštite na radu

24.04.2017.

Kako se 28. travnja slavi Dan zaštite na radu, HUP Reg. ured Osijek i ZUZNR programom Otvorena vrata obilježavaju i taj dan, te se u Osijeku, 24 travnja 2017. godine, u prostorijama HUP Regionalnog ureda Osijek, održan Dan otvorenih vrata Zavoda za unapređivanje zaštite na radu. U sklopu cjelodnevnog događanja stručnjaci Zavoda Muhidin Omerdić, Sanja Sambol i Josip Škreblin savjetovali su članove HUP-a o primjeni propisa, učinkovitom organiziranju i upravljanju zaštitom na radu. Zavod je javna ustanova nadležna za praćenje stanja i unapređivanje zaštite na radu, kao i za pružanje stručne pomoći poslodavcima, sindikatima, osobama ovlaštenima za poslove zaštite na radu, stručnjacima zaštite na radu, tijelima državne uprave te svim zainteresiranim dionicima.
Veliki interes članova HUP-a za Otvorena vrata koji su u interaktivnom dijalogu razmjenjivali iskustva s terena, tražili pojašnjenja i najbolje načine prevencije od rizika, govori o potrebi organiziranja sličnih događaja.

Neposredno prije početka, održana je press konferencija na kojoj su sudjelovali uz Vitomira Begovića, ravnatelja Zavoda, Denis Sušac, predsjednik HUP Podružnice Osijek, Mirko Falamić, predstavnik HUP-a u GSV-u Osječko-baranjske županije, Ivan Babić, Zavod za unapređenje sigurnosti Osijek, te Ivan Sarić, HUP Osijek.

Vitomir Begović, ravnatelj Zavoda na konferenciju za medije, ukratko je predstavio Zavod kao javnu ustanovu koja pruža stručnu pomoć i podršku poslodavcima, sindikatima, radnicima te drugim dionicima u očuvanju zdravlja, sigurnosti i radne sposobnosti radnika, te predstavio ciljeve kampanje Europske agencije za zaštitu na radu „Zdrava mjesta rada za sve uzraste“ i prvu Nacionalnu kampanju u RH u području zaštite na radu „STOP ozljedama na radu“.
Ova prigoda iskorištena je i za obilazak člana HUP-a, točnije Saponia d.d. Osijek te se na sastanku s predstavnicima tvrtke razgovaralo o organizaciji i provedbi mjera zaštite na radu, prisutnim rizicima, procjeni te mjerama prevencije.

Zbog velikog interesa, HUP Regionalni ured Osijek i Zavod za unapređenje zaštite na radu, zajedno će organizirati slična događanja i u buduće, te već u lipnju u Vukovaru, radni susret Otvorena vrata.
vrh stranice
vrh stranice