Novi član HUP-a: Cronata d.o.o.

19.01.2018.

Cronata d.o.o. je konzultantska tvrtka koja nudi savjetovanje, outsourcing i edukacije iz područja nabave i upravljanja zalihama. Dugogodišnje iskustvo u korporativnom okruženju omogućava nam da razumijemo izazove klijenata i kreiramo odgovarajuća rješenja. Kroz savjetovanje i implementaciju rješenja tvrtka želi poduzećima u regiji u svim granama gospodarstva pružiti najbolju moguću podršku u razvoju nabavne funkcije i kadrova, definiranju nabavnih kategorija, upravljanju dobavljačima i zalihama te kontrolom rizika.
Tvrtka prvenstveno pruža znanja, vještine, kompetencije i stručnost u nabavi i upravljanju zalihama kroz otvorene i in house edukacije iz područja nabave i upravljanja zalihama. Krajem 2016. godine tvrtka je pokrenula Nabavnu akademiju u 3 modula (www.nabavna-akademija.com.hr) kao odgovor na potrebe djelatnika u nabavi. Važnost nabave u današnjem poslovnom okruženju postaje sve veća, a poduzeća nabavu doživljavaju sve više kao stratešku funkciju koja doprinosi ciljevima, ostvaruje uštede, povećava profit i zadovoljstvo krajnjih kupaca i korisnika. Stoga su znanja i vještine koje djelatnici u nabavi posjeduju izuzetno bitna kako bi se zadana očekivanja i ostvarila

Vlasnica Nataša Cikač nakon 20 godina iskustva u korporativom okruženju na području nabave i logistike odlučila je 2014. godine pokrenuti vlastitu tvrtku Cronata d.o.o. Kao konzultant za nabavu surađuje sa poduzećima iz različitih djelatnosti (proizvodnja, građevina, ljekarništvo, trgovina i sl.) te prenosi i implementira nova znanja kojima unaprjeđuje procese i rješava izazove sa kojima se klijenti suočavaju. Na projektima surađuje sa provjerenim i kompetentnim suradnicima. Član je Hrvatske udruge nabavne djelatnosti, konzultant EBRD-a i kolumnist časopisa Ja TRGOVAC. Certificirana je za provođenje kontinuiranih poboljšanja u tvrtkama.
Osnovna ideja pokretanja privatne tvrtke bili su savjetovanje, edukacije i outsourcing iz područja nabave i skladišta. No kako je riječ o poslovnim funkcijama koje su u većini slučajeva suportivne i stavljene u drugi plan, realizacija osnovne ideje nosila je sam sobom određenu dozu neizvjesnosti i straha. Praćenje trendova pokazalo je kako nabava prerasta u stratešku funkciju, a time i njezina uloga u poslovanju postaje sve veća. Na početku poslovanja tvrtka se suočavala s usponima i padovima, nesigurnošću prihoda, klijenata i poslova, no neprestanim radom, trudom i osobnim razvojem tvrtka je postala uspješna. U početku poslovanja tvrtka se trudila osvijestiti tržište o važnosti funkcije nabave, kao i o postojanju pružanja kvalitetne podrške u nabavi. Stoga je vlasnica na samom početku poslovanja tvrtke započela s održavanjem serije uvodnih edukacija preko Hrvatske gospodarske komore. Na razinama županijskih komora održala je niz edukativnih predavanja upravo iz područja nabave i skladišta, kako bi tržištu približila tvrtku i usluge koje ona nudi.

Pronađite nas na našim web stranicama www.cronata.hr i www.nabavna-akademija.com.hr, kao i na društvenim mrežama facebook-u i linkedin-u!

Kontakt: mr.sc. Nataša Cikač
Email: info@cronata.hr
Mob: 0997031669
vrh stranice
vrh stranice