Nastavlja se PUMA projekt u Vukovarsko-srijemskoj županiji i u 2017. godini

13.02.2017.

Značaj PUMA programa, kao i potrebu za istim već jedanaestu godinu za redom prepoznaje i Vukovarsko-srijemska županija. U dosadašnjih deset godina provedbe ovog programa u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kroz edukaciju i proces stjecanja dodatnih znanja i vještina prošlo je preko 2000 polaznika, a samo prošle godine njih 182. Ugovor o sufinanciranju PUMA programa između HUP-a i Vukovarsko-srijemske županije za 2017. godinu potpisali su danas 13. veljače Željko Cirba, dožupan i zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca Bernard Jakelić.
Ovaj se program u našoj županiji provodi već jedanaestu godinu zaredom s odličnim rezultatima a suradnja s HUP-om je odlična, istaknuo je dožupan Željko Cirba, te nadodao da je znanje vrijedno i bitno, a u ovoj teškoj gospodarskoj situaciji i ovaj je program mali znak da se zajedno može dosta toga napraviti.

Cilj programa PUMA je provođenje edukativnih seminara u sklopu Programa za poduzetnike s područja županije i za mlade nadarene studente završnih godina studija Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, istaknuo je zamjenik glavnog direktora HUP-a Bernard Jakelić te nadodao da do sada je kroz program PUMA na različite teme prošlo oko dvije tisuće polaznika, prosječno godišnje oko 200. Programe slažemo na način da odgovaraju potrebama naših članova, pa moduli obuhvaćaju menadžment, marketing i druge vještine potrebne za unapređenje poslovanja i konkurentnosti kompanija koje posluju na ovom području. U ove naše programe potpuno besplatno uključujemo i studente koji studiraju u Osijeku i Vukovaru i smatram da je to dodana vrijednost ovog programa. Pokrenuli smo i novi program pod nazivom "Poslodavci i privatni sektor za mlade" gdje sa sveučilištima i visokim školama pokrećemo projekt studentskih praksi koje će se odvijati po tvrtkama članicama HUP-a i gdje će mladi dobiti prigodu da u realnom svijetu vide koje su to potrebne vještine koje će im trebati kad uđu na tržište rada. U program su se uključila sveučilišta i visoke škole iz cijele Hrvatske, pokrenuli smo ga upravo u Osijeku nakon što smo ga tri godine provodili u suradnji s Ekonomskim fakultetom. Program je primjetila i Europska banka za obnovu i razvoj te odlučila sufinancirati ga, a vrijednost ovog programa je i u činjenici da su ga preoznale i neke zemlje u našem okruženju te zatražile da im prenesemo taj know-how. Ono što posebno raduje da Sve više poslodavaca prepoznaje važnost i potrebu za ulaganje u ljude i njihovo obrazovanje.

Svečanom potpisivanju Ugovora nazočili su: Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora HUP-a, Ivan Sarić iz Regionalnog ureda HUP-a Osijek, Tomislav Mihaljević I Darko Vicković iz Luke Vukovar, Ivana Buday - Primum Vukovar, Katarina Pešut - Ustanova za zdravstvenu njegu Fernbach Nuštar, Josip Faletar - Spačva Vinkovci, te predstavnici županije: Željko Cirba, dožupan, Zdenko Podolar, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i Ida Kuić, pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i imovinu.
vrh stranice
vrh stranice