Nastavlja se PUMA program u Vukovarsko-srijemskoj županiji i u 2018. godini

19.02.2018.

Značaj PUMA programa, kao i potrebu za istim već dvanaestu godinu za redom prepoznaje i Vukovarsko-srijemska županija. U dosadašnjih jedanaest godina provedbe ovog programa u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kroz edukaciju i proces stjecanja dodatnih znanja i vještina prošlo je preko 2000 polaznika, a samo prošle godine njih 232. Ugovor o sufinanciranju PUMA programa između HUP-a i Vukovarsko-srijemske županije za 2018. godinu potpisali su danas 19. veljače 2018. godine Božo Galić, župan i zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca Bernard Jakelić.
Ovaj se program u našoj županiji provodi već jedanaestu godinu zaredom s odličnim rezultatima a suradnja s HUP-om je odlična, istaknuo je župan Božo Galić Cirba, te nadodao da na ovaj način zajednički provodimo edukaciju ljudi koji će sutra voditi poduzeća. Znanje koje stječu danas sutra koriste u inkubatorima, agro centru i našim budućim centrima za razvoj. Ovime stvaramo dobru bazu za stvaranje novih radnih mjesta.

Cilj programa PUMA je provođenje edukativnih seminara u sklopu Programa za poduzetnike s područja županije i za mlade nadarene studente završnih godina studija Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, istaknuo je zamjenik glavnog direktora HUP-a Bernard Jakelić te nadodao da je Vukovarsko-srijemska županija jedna od prvih koja je prepoznala važnost ulaganja u obrazovanje. Zadovoljstvo mi je što to radimo u kontinuitetu dugi niz godina. Ovaj način edukacije i obrazovanja je specifičan u odnosu na druge iz razloga što su sve teme nominirane iz poduzetništva i gospodarstva. One su praktično reakcija na potrebu koja se pojavljuje na određenom području.

Svečanom potpisivanju Ugovora nazočili su: Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora HUP-a, Ivan Sarić iz Regionalnog ureda HUP-a Osijek, Katarina Pešut - Ustanova za zdravstvenu njegu Fernbach Nuštar i Josip Faletar - Spačva Vinkovci, uz predstavnike županije.

Foto: Hrvatski radio Vukovar/Vedran Vuleta
vrh stranice
vrh stranice