Najviši standardi etičnog poslovanja za HUP- Koordinaciju industrije medicinske prehrane

27.11.2017.

U četvrtak 23. studenog 2017. članice HUP- Koordinacije industrije medicinske prehrane potpisale su Kodeks ponašanja (tzv. Etički kodeks) kojim su se obvezale na profesionalno i odgovorno djelovanje. Kodeks ponašanja zahtijeva od potpisnika rad na ravnoteži između potreba pacijenata, zdravstvenih djelatnika i javnosti, imajući na umu političko i socijalno okruženje unutar kojeg industrija djeluje te zakonske kontrole koje reguliraju promociju proizvoda.
„Industrija medicinske prehrane prati najbolje europske prakse poslovanja, a potpisivanje Kodeksa ponašanja svojevrsna je kruna našem djelovanju. S njim smo željeli pokazati da uvijek postoji prostor za postizanje tzv. nadstandarda te smo samoinicijativno odlučili djelovati u svrhu ostvarenja tog cilja. On je posebice važan u promidžbi proizvoda, koja treba biti etički odgovorna, poštena i koja mora pratiti najbolje trgovačke prakse, a u skladu s propisima Republike Hrvatske.“ - izjavio je Igor Kosec, predsjednik HUP-ove Koordinacije prilikom potpisivanja kodeksa.

Potpisnici Kodeksa ponašanja su članice KIMP-a, a koje se bave medicinskom prehranom: Fresenius Kabi, Abbott Laboratories, Oktal Pharma i G-M Pharma.
vrh stranice
vrh stranice