Na uvodnim radionicama ProMikro projekta sudjelovalo više od 150 nastavnika

06.10.2017.

ProMikro projekt je suradnja Ministarstva znanosti i obrazovanja, IRIM-a i Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet s ciljem uvođenja digitalne pismenosti u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mirkoračunala. U Projekt se akivno uključio i HUP financiranjem honorara za edukatore/ambasadore projekta. U ProMikro projekt se prijavilo 83% svih škola u Hrvatskoj koje provode nastavu za učenike 6. razreda. Svim uključenim nastavnicima je poslan po jedan primjerak micro:bita i organizirane su radionice za upoznavanje s opremom i mogućnostima korištenja. Nakon radionica za nastavnike, početkom studenog će svaki učenik u 6. razredu uključenih škola dobiti jedno mikroračunalo na korištenje.
Edukacija nastavnika je organizirana kao ciklus radionica. Na prvim će se nastavnici upoznati s opremom i mogućnostima korištenja te će dobiti dodatne informacije o projektu i planiranim aktivnostima. Nakon njih ćemo organizirati napredne o kojima uskoro objavljujemo detalje. Uvodne radionice za nastavnike su organizirane od 4. do 18. listopada u 29 regionalnih centara po Hrvatskoj. Ukupno na njima sudjeluje oko 2250 nastavnica i nastavnika!

Projekt je predstavljen javnosti 6.9. od kada je otvoren natječaj za iskazivanje interesa i uključenje u projekt svih osnovnih škola u Hrvatskoj koje provode nastavu učenicima 6. razreda. Natječaj je trajao do 20. rujna, a ukupno se prijavilo 83% svih škola u Hrvatskoj koje provode nastavu za učenike 6. razreda.
vrh stranice
vrh stranice