LIDIJA HORVATIĆ izabrana za članicu Upravnog tijela Međunarodne organizacije rada (ILO) i članicu Upravnog odbora Međunarodne organizacije poslodavaca (IOE)

14.06.2017.

Na 106. sjednici Međunarodne konferencije rada (ILO)  koja se održava u Ženevi, u razdoblju od 5. do 16. lipnja 2017., Lidija Horvatić, direktorica politika EU i međunarodnih poslova Hrvatske udruge poslodavaca izabrana je za poslodavačkog člana Upravnog tijela (Governing Body) Međunarodne organizacije rada (ILO), a za razdoblje 2017. – 2020.

Upravno tijelo sastaje se tri puta godišnje i raspravlja te donosi odluke o različitim pitanjima u vezi politika i djelovanja Međunarodne organizacije rada, određuje provedbe aktivnosti diljem svijeta, usvaja program rada i budžet, nadgleda rad Međunarodnog ureda rada te bira glavnog direktora.

Governing Body predstavlja trilateralnu upravljačku strukturu Međunarodne organizacije rada i sastavljen je od predstavnika vlada, poslodavaca i sindikata.

*Međunarodna organizacija rada (ILO) osnovana je 1919. godine kao međunarodna organizacija unikatne tripartitne strukture, s ciljem promocije socijalne pravde i poboljšanja uvjeta rada i života u cijelom svijetu. Ona promiče prava na radu, pravične mogućnosti zapošljavanja, poboljšanje socijalne zaštite i jačanje socijalnog dijaloga.Lidija Horvatić, direktorica politika EU i međunarodnih poslova Hrvatske udruge poslodavaca je na održanoj Glavnoj skupštini Međunarodne organizacije poslodavaca (IOE), 13.lipnja 2017. odlukom iste, izabrana na uglednu poziciju članice Upravnog odbora (Management Board) te najveće međunarodne poslodavačke organizacije, u čijem je članstvu 150 konfederacija udruga poslodavaca iz cijelog svijeta.


Upravni odbor Međunarodne organizacije poslodavaca osigurava implementiranje ciljeva te organizacije te primjenjivanje odluka Glavne skupštine; priprema odluke za skupštinu u vezi financijskih pitanja i budžeta organizacije te formulira odgovarajuće strategije i politike organizacije, odlučuje o primanju u članstvo, donosi odluke o prijedlozima glavnog ravnatelja te priprema godišnji program rada i izvješće za podnošenje Glavnoj skupštini.


*Međunarodna organizacija poslodavaca osnovana je 1920. godine u Ženevi i od tada podržava i predstavlja svjetsku poslovnu zajednicu u međunarodnim radno-socijalnim politikama, a u svim forumima multilateralnog sustava. Na zasjedanjima Međunarodne organizacije rada, uključujući i sjednice Upravnog tijela, djeluje kao sekretarijat poslodavačkoj grupi. 

vrh stranice
vrh stranice