Konferencija za medije Znanost i gospodarstvo – može li se uopće drugačije?

16.06.2014.

Osigurana 54 mjesta za studentsku stručnu praksu

U ponedjeljak 16. lipnja 2014. godine u prostorijama HUP-a Osijek, održana je konferencija za medije pod nazivom Znanost i gospodarstvo – može li se uopće drugačije? na kojoj je predstavljen Natječaj za izbor studenata za obavljanje stručne prakse tijekom ljetnog semestra 2014. godine u članicama Hrvatske udruge poslodavaca na području 5 županija Regije. Natječaj je rezultat Sporazuma o znanstvenoj i stručnoj suradnji sklopljenog u ožujku 2014. godine između Ekonomskog fakulteta u Osijeku i Hrvatske udruge poslodavaca, a čiji je osnovni smisao približavanje znanosti i gospodarstva.

O Natječaju i suradnji između Ekonomskog fakulteta u Osijeku i HUP-a govorili su Vladimir Cini, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, koji je izrazio zadovoljstvo suradnjom te istaknuo da gospodarstvenici upravo traže znanja koja studenti ne dobivaju na fakultetu, pa se studentima želi omogućiti da ljetnom praksom upoznaju realni život u pojedinim tvrtkama. a to je upravo omogućeno ovim Sporazumom. Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora HUP-a, istaknuo je da se konstantno govori o suradnji znanosti i gospodarstva kao nužnom koraku u razvoju društva, no do sada su rijetko kada u praksi postojali konkretni pokazatelji takvih aktivnosti kao što je upravo ova naša suradnja s Ekonomskim fakultetom u Osijeku. Na konferenciji bili su nazočni i studenti koji će obavljati stručnu praksu Kristina Hrgović i Salvatore Bilobrk te predstavnice poslodavaca kod kojih će se stručna praksa obavljati - Andrea Božić (Saponia d.d.) i Sanja Foder (Harburg Freudenberger Belišće d.o.o.).
Za obavljanje stručne prakse studenata, osigurana su ukupno 54 mjesta u 16 tvrtki s područja koje pokriva HUP Osijek, odnosno pet slavonskih županija te zaključno, ovo je samo početak odlične suradnje između HUP-a i Ekonomskog fakulteta u Osijeku u kojoj će studenti steći vještine potrebne za njihovu veću konkurentnost na tržištu rada.

vrh stranice
vrh stranice