HUP s ministricom socijalne politike i mladih razgovarao o socijalnom dijalogu

23.02.2016.

Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić i njene suradnice Ana Butković i Maja Kuhar sastale su se 23. veljače 2016. godine s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca
Sastanak je održan u prostorijama HUP-a, a dobrodošlicu ministrici iskazali su zamjenik glavnog direktora Bernard Jakelić, članovi HUP - Koordinacije socijalne skrbi Dubravka Lekić, Kornelija Videc, Pavo Ćorluka te Marijana Filipić, direktorica granskih udruga.
Predstavnici HUP-a upoznali su ministricu da su članovi HUP-Koordinacije socijalne skrbi privatne ustanove socijalne skrbi koje pružaju različite vrste usluga za više od 5000 korisnika (za stare i nemoćne, psihički bolesne odrasle osobe, djecu s poremećajima u ponašanju, tjelesnim oštećenjima i dr) i zapošljavaju više od 2000 zaposlenih. Radi se o značajnoj snazi privatnih ustanova koje u ovo vrijeme gospodarske krize mogu kvalitetno pridonijeti dobrobiti cjelokupnog sustava.
U razgovoru su predstavnici poslodavaca iznijeli teme ključne za rad poslodavaca u djelatnosti socijalne skrbi te su predložili uvođenje vaučera u sustav čime će se korisnicima omogućiti izbor ustanove, uvođenje sustava kvalitete i standardizaciju ustanova te suradnju privatnog i javnog sektora u cilju racionalizacije troškova te povećanja razine usluga za korisnike socijalne skrbi.
Predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca i ministrica Juretić izrazili su želju za kvalitetnijom suradnjom u vidu jačanja dijaloga socijalnih partnera te međusobnom podrškom u kvalitetnim inicijativama.
vrh stranice
vrh stranice