HUP podržao Regionalni centar kompetentnosti u sektoru elektrotehnike i računarstva

24.07.2018.

20. srpnja 2018. godine izabrani su na javnom pozivu Ministarstva znanosti i obrazovanja regionalnI centri kompetencije. Odabrano je 25 strukovnih škola za regionalne centre kompetentnosti na području Hrvatske koji će pridonijeti višoj kvaliteti strukovnog obrazovanja, ali i gospodarskom rastu i demografskoj obnovi, Po riječima ministrice Divjak, riječ je revolucionarnom iskoraku za strukovno obrazovanje, ne samo po iznosu sredstava koja se ulažu, nego i po ideji regionalnih centara koji povezuju škole, veleučilišta i poslodavce, sve uz potporu resornih ministarstava.

Regionalni centri kompetencije izabrani su za pet sektora – informacijskih tehnologija, strojarstva, elektrotehnike i računarstva, poljoprivrede, turizma i ugostiteljstva i zdravstva. U sektoru elektrotehnike I računarstva izabrana je Elektrotehnička i prometna škola Osijek. Već pri prijavi na natječaj, HUP je podržao prijavu škole na natječaj, što je i ujedno jedna od smjernica djelovanja HUP-a kao poduzetničke potporne institucije, aktivno djelujući na približavanje obrazovnog sektora s gospodarstvom.  

Između ostaloga, ciljevi suradnje škole i HUP-a kroz regionalni centar kompetnecije će omogućiti: jačanje kompetencija nastavnika u strukovnom obrazovanju kroz bolje upoznavanje sa specifičnostima poduzeća u okruženju, jačanje kompetencija učenika koji će biti znatno zapošljiviji i spremniji za potrebe specifičnih poduzeća i tržišta rada općenito, prilagođavanje postojećih kurikuluma naših zanimanja specifičnim potrebama poslodavaca kroz organizaciju redovitih polugodišnjih fokus grupa, niz drugih aktivnosti usmjerenih na jačanje povezanosti obrazovnog sektora i poslodavaca.

vrh stranice
vrh stranice