HUP partner EU Progress projektu: Uklanjanje staklenog labirinta – jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj˝

28.01.2014.

U organizaciji Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske u Hrvatskom saboru predstavljen je EU Progress projekt „Uklanjanje staklenog labirinta – jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj˝ koji je Europska komisija ocijenila kao najbolji prijavljeni prijedlog na Progress natječaju i osigurala mu financijsku potporu. Na projektu, Pravobraniteljici su partneri: Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Hrvatska udruga poslodavaca, Institut za razvoj tržišta rada, te DIM - Udruga za građansko obrazovanje i društveni razvoj.

Glavni ciljevi ovog projekta jesu unaprijediti socijalne i političke prilike žena u tržišnoj utakmici, podići svijest o nedovoljnoj zastupljenosti žena na rukovodećim pozicijama tvrtki, pružiti podršku osposobljavanju poslovnih žena za karijeru na upravljačkim pozicijama te predložiti modele pozitivnih mjera u svrhu ostvarivanja uravnotežene zastupljenosti na pozicijama ekonomskog odlučivanja na hrvatskom tržištu rada.
Ispred partnera, Hrvatske udruge poslodavaca prisustvovali su: Davor Majetić, glavni direktor, Hrvatska udruga poslodavaca i Maja Pokrovac, koordinatorica, Global Compact Hrvatska. „HUP je ponosan partner prvog Progress projekta. Od svog osnutka HUP podržava ravnopravnost spolova u poslovnoj zajednici i kroz partnerstvo u projektu želimo preuzeti aktivniju ulogu promotora svih aktivnosti koje tome doprinose. Društva koja su ostvarila takvu uravnoteženu zastupljenost lakše su se nosila sa ekonomskom krizom, govore pokazatelji s EU tržišta. Takve tvrtke sklonije su diversifikaciji svojih poslovnih aktivnosti te dugoročnijem planiranju profitabilnosti.

Svoj doprinos HUP će ponuditi u svim aspektima projekta kako bismo zajednički podizali svijesti o ekonomskim i socijalnim benefitima uravnotežene zastupljenosti spolova na upravljačkim pozicijama. Kroz izradu i uspostavu baze podataka poslovnih žena koje su već zadovoljile kvalifikacije za preuzete upravljačke odgovornosti kako na hrvatskom tržištu tako i na zajedničkom EU tržištu kontinuirano ćemo pružati sliku o aktualnom stanju ali i ostvarenim pozitivnim pomacima. Posebno ćemo svoj doprinos dati i u organizaciji mentorskih programa pod okriljem HUP-a u svrhu pružanja konkretne podrške poslovnim ženama koje imaju ambiciju graditi svoju karijeru na upravljačkim pozicijama. „ – izjavio je tom prilikom Davor Majetić, glavni direktor HUP-a.


vrh stranice
vrh stranice