Hrvatska udruga poslodavaca sudjeluje u procesu donošenja Odluke o utvrđivanju godišnje kvote dozvola za zapošljavanje stranaca za kalendarsku 2016. godinu

13.10.2015.

Hrvatska udruga poslodavaca kao socijalni partner, a sukladno prikupljenim informacijama svojih članica, aktivno sudjeluje u radnoj skupini za donošenja Odluke o utvrđivanju godišnje kvote dozvola za zapošljavanje stranaca za kalendarsku 2016. godinu. Članice Hrvatske udruge poslodavaca bile su pozvane da dostave svoje potrebe za zapošljavanjem državljana trećih zemalja, a iste će biti predstavljene i argumentirano zastupane u okvirima radne skupine, odnosno u postupku donošenja Odluke. 
Ističemo, kako godišnju kvotu za zapošljavanje stranaca Vlada Republike Hrvatske utvrđuje Odlukom najkasnije do 31. listopada tekuće godine za sljedeću kalendarsku godinu za produženje već izdanih dozvola i novo zapošljavanje. Prijedlog godišnje kvote za zapošljavanje stranaca izrađuje ministarstvo nadležno za rad na temelju mišljenja Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore te sindikata.
vrh stranice
vrh stranice