Hrvatska udruga poslodavaca dobila MAMFORCE Standard za obiteljski i rodno odgovornu politiku upravljanja

11.05.2017.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) dobila je svoj prvi standard iz područja upravljanja ljudskim potencijalima i to Mamforce standard za obiteljski i rodno odgovornu politiku upravljanja. HUP broji 40 zaposlenika od čega je veći broj žena (85 posto žena i 15 posto muškaraca). Odgovornom organizacijom posla omogućuje se uredovno radno vrijeme koje promovira važnost ravnoteže privatnog i poslovnog života zaposlenih, a strateškim smjernicama i internim pravilnicima osigurava ravnopravnost svih zaposlenih. „Budući HUP ujedno vodi i Global Compact, inicijativu Ujedinjenih Naroda za društveno odgovorno poslovanje već ranije smo podržali MAMFORCE kao alat koji promiče obiteljski osviještene politike i rodnu ravnopravnost. Na osobnoj razini, kao majka dvije djevojčice od sedam i devet godina dobro znam koliko je teško i izazovno spojiti privatne obveze s ambicijom napredovanja i daljnjeg razvoja karijere. No sigurna sam da roditeljstvo nije i ne smije biti prepreka za razvoj karijere.
Nažalost, percepcija društva još nije toliko napredovala, ali upravo su nam zato ovakve inicijative potrebne. Obzirom na širinu koju standard obuhvaća vjerujem da svaki poslodavac može naći prostora za poboljšanje i razvoj odgovornih upravljačkih praksi. Svojim opredijeljenjem za uvođenje obiteljski odgovornih i rodno ravnopravnih praksi HUP kao krovna udruga poslodavaca je primjer svojim članovima, no i svim ostalim poslodavcima u Hrvatskoj te lider društveno odgovornih inicijativa“, izjavila je Nataša Novaković, direktorica za radne odnose i ljudske potencijale HUP-a.

Hrvatska udruga poslodavaca svjesna je važnosti usklađivanja privatnog i profesionalnog života te utjecaja zadovoljstva zaposlenih radnom okolinom na produktivnost.
HUP će se u narednom razdoblju posvetiti aktivnostima koje su prvenstveno usmjerene na organizaciju rada i odgovorno upravljanje, no bavit ćemo se i razvojem drugih područja. Iako smo fleksibilna organizacija, obzirom da većinu naših zaposlenica čine žene, potrudit ćemo se da svoje procese i politike još više fleksibiliziramo na zadovoljstvo svih zaposlenih. HUP kao krovna udruga poslodavaca mora biti primjer svojim članovima, no i svim ostalim poslodavcima u Hrvatskoj te lider društveno odgovornih inicijativa.
vrh stranice
vrh stranice