Hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju u SAD

21.06.2017.

Zagreb, 19. lipnja 2017.– na upravo završenoj, najvećoj američkoj izložbi inovacija i novih proizvoda INPEX 2017. (Pittsburgh, SAD) hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju BodyMeasures.
BodyMeasures je sustav za digitalno mjerenje ljudskog tijela, a sastoji se od 3D senzora, monitora i računala na kojem je instalirano BodyMeasures rješenje. BodyMeasures je inovativni softverski proizvod koji, u par sekundi, mjeri ljudsko tijelo (visinu, dužinu podlaktice, potkoljenice itd), što je značajno brže od svih dosadašnjih priznatih metoda, kojima je, za ta ista mjerenja, potrebno od 30-45 minuta.

BodyMeasures koristi 3D senzor Microsoft Kinect-a za prikupljanje podataka o objektu mjerenja/osobi, te upotrebom složenih algoritama analizira ljudsko tijelo, određuje mjerne točke i provodi mjerenje. Dodatna prednost u odnosu na druge metode je ta što se većina mjera, poput visine, mogu izmjeriti i u pokretu, bez da osoba stoji na mjestu. Prednost BodyMeasures je i ta što ne koristi slike osoba (nigdje se ne snimaju), nego se mjerenje obavlja u realnom vremenu, izračunom odgovarajućih dužina na tijelu i bilježenjem samo tih podataka, čime je zajamčena privatnost, anonimnost i sigurnost svake osobe/ objekta mjerenja. Svi izmjereni podaci se spremaju u bazu podataka smještenu u cloud-u.

BodyMeasures karakterizira izuzetna lakoća upotrebe/korištenja svim dobnim skupinama, kao i osobama s invaliditetom, a samim korisničkim sučeljem se upravlja pokretom ruke/tijela bez potrebe za fizičkim dodirom ekrana, miša ili tipkovnice. Činjenica da nema nikakvog fizičkog dodira između korisnika i proizvoda (ekrana, miša, tipkovnice) čini BodyMeasures higijenskim, osobito u uvjetima gdje veliki broj osoba koristi ovaj proizvod. Zahvaljujući tom pristupu velike su mogućnosti primjene ovog rješenja u svim branšama i industrijama što ovu inovaciju čini novim kanalom komunikacije.

„Tržište SAD je izuzetno zahtjevno u svim aspektima. Na INPEX-u svake godine dolazi veliki broj inovacija i konkurencija je i ove godine bila izuzetno velika. I kada se sve to uzme u obzir izuzetno sam ponosan na osvojenu zlatnu medalju za inovaciju BodyMeasures. Ova nagrada rezultat je rada cijelog Citus tima i izuzetno sam ponosan na njega. Ovom prilikom želim se zahvaliti timu s KIF-a na čelu s prof. dr. sc. Marjetom Mišigoj-Duraković, koji su sudjelovali u projektu i čije su nam znanje i stručnost bili od velike pomoći.“, izjavio je Tomislav Bronzin vlasnik tvrtke Citus.
„Rad na BodyMeasures projektu bio je izazov i iznimno iskustvo za cijeli istraživački tim Laboratorija za kinantropometriju KIF-a. Sustav predstavlja veliki doprinos i napredak u razvoju i primjeni digitalne antropometrije.“, izjavila je prof. dr. sc. Marjeta Mišigoj-Duraković s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.
Citusov tim, u proteklih 18 godina, diljem svijeta osvojio je preko 50 nagrada za inovacije koje je pretvorio u uspješne proizvode.

Tomislav Bronzin je osnivač tvrtke CITUS, Microsoft Silver Certified Partner, čija je glavna djelatnost proizvodnja programskih rješenja i savjetovanje za razvoj aplikacija na Microsoft platformi. Autor je tri patenta s područja ICT-a, te je dobio veliki broj zlatnih medalja za inovacije u ICT-u (SAD, Velika Britanija, Koreja, Rusija, Tajvan, Hrvatska, Malezija, Rumunjska, Poljska) za svoje inovacije. Bio je uključen u projektiranje i implementaciju prvih mobilnih rješenja na Microsoftovoj platformi, te razvoj prvih cloud rješenja baziranih na Microsoft Azure, Office365 i PowerBI. Tomislav ima više od 19 godina iskustva u struci, 13 godina za redom nositelj je počasne titule Microsoft Most Valuable Professional, a 10 godina je bio Microsoft Regional Director (2003-2013). Redovni je predavač na Microsoftovim konferencijama poput Microsoft TechEd Europe, WinDays, MS NetWork i MobilityDay, kao i predavač na Visokoj školi za primijenjeno računarstvo. Jedan je od osnivača Microsoft Community-a u Hrvatskoj, a pomogao je osnivanje istih u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Armeniji i Moldaviji. 
vrh stranice
vrh stranice