Glavni tajnik Ujedinjenih naroda 'António Guterres imenovao je Sandu Ojiambo, dosadašnju izvršnu direktoricu UN Global Compacta, za pomoćnicu glavnog tajnika UN-a za UN Global Compact

22.04.2022.

Imenovanjem gđe. Ojiambo, inicijativa UN Global Compact dobiva na značaju kao ključna inicijativa Ujedinjenih naroda u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja, Pariškog sporazuma i zajedničkog cilja postizanja zelene, uključive i pravedne budućnosti.

U svojoj novoj ulozi pomoćnice glavnog tajnika, Sanda Ojiambo bit će odgovorna za vođenje najveće svjetske inicijative za korporativnu održivost, te izgradnju strateških partnerstava potrebnih za poticanje učinka i zagovaranja na lokalnoj i globalnoj razini. Dodatno, savjetovat će glavnog tajnika i zamjenika glavnog tajnika o doprinosima privatnog sektora Agendi za održivi razvoj 2030., kao i o suradnji i ključnim organizacijskim partnerstvima između Ujedinjenih naroda i privatnog sektora. Također će upravljati i koordinirati angažmanom UN Global Compacta u međuagencijskim poslovima Ujedinjenih naroda, surađujući s relevantnim multilateralnim i međunarodnim organizacijama, uz razvoj novih, inovativnih partnerstava s privatnim sektorom.

Pokrenut u srpnju 2000., UN Global Compact strateška je politika i inicijativa glavnog tajnika koja poziva na usklađivanje poslovnih operacija i strategija s deset univerzalnih načela u područjima ljudskih prava, radnih prava, zaštite okoliša i borbe protiv korupcije, te potiče poduzeća na integriranje ciljeva održivog razvoja u osnovne poslovne strategije i poslovanje. S više od 16.000 članova iz poslovnog sektora u više od 160 zemalja uključenih kroz 69 lokalnih mreža, radi se o najvećoj dobrovoljnoj inicijativi korporativne održivosti u svijetu. Podržan od strane izvršnih direktora, UN Global Compact predstavlja praktičan okvir za razvoj, provedbu i izvješćivanje o politikama i praksama u domeni održivosti, obvezujući poduzeća na ispunjavanje ESG kriterija i globalnih ciljeva održivosti, kao i na zajedničku odgovornost za postizanje boljeg svijeta.

Originalnu vijest možete pročitati OVDJE.

Za više informacija o UN Global Compactu, kontaktirajte Vali Marszalek, izvršnu direktoricu UN Global Compact Mreže Hrvatska, vali.marszalek@globalcompactcroatia.hr

vrh stranice
vrh stranice