Dan otvorenih vrata Zavoda za unapređivanje zaštite na radu u splitskom uredu HUP-a izazvale veliki interes

29.11.2016.

U Splitu, 29. studenoga 2016., u prostorijama HUP Regionalnog ureda Split, održan je Dan otvorenih vrata Zavoda za unapređivanje zaštite na radu. U sklopu cjelodnevnog događanja stručnjaci Zavoda Muhidin Omerdić, Sanja Sambol i Josip Škreblin savjetovali su brojne posjetitelje o primjeni propisa, učinkovitom organiziranju i upravljanju zaštitom na radu. Zavod je javna ustanova nadležna za praćenje stanja i unapređivanje zaštite na radu, kao i za pružanje stručne pomoći poslodavcima, sindikatima, osobama ovlaštenima za poslove zaštite na radu, stručnjacima zaštite na radu, tijelima državne uprave te svim zainteresiranim dionicima.
Brojni posjetitelji Otvorenih vrata su u interaktivnom dijalogu razmjenjivali iskustva s terena, tražili pojašnjenja i najbolje načine prevencije od rizika. Prevencija rizika, organizacija i provedba mjera zaštite na radu ključni su čimbenici za osiguranje sigurnih i zdravih radnih mjesta te za postizanje produktivnosti, radne učinkovitosti te u konačnici i konkurentnosti.

Vitomir Begović, ravnatelj Zavoda održao je konferenciju za medije na kojoj je predstavio Zavod kao javnu ustanovu koja pruža stručnu pomoć i podršku poslodavcima, sindikatima, radnicima te drugim dionicima u očuvanju zdravlja, sigurnosti i radne sposobnosti radnika. Predstavio je ciljeve kampanje Europske agencije za zaštitu na radu „Zdrava mjesta rada za sve uzraste“ i prvu Nacionalnu kampanju u RH u području zaštite na radu „STOP ozljedama na radu“. Razgovarao je s direktoricom Regionalnog ureda Vesnom Ivić Šimetin i predstavnicima sindikata Jagodom Đinđić i Ivicom Blaževićem o aktivnom sudjelovanju u projektima za zaštitu zdravlja i motiviranju svih ključnih dionika za učinkovitiju provedbu mjera zaštite na radu. Bio je u radnom posjetu tvrtki Vodoprivreda Split kojom prilikom se susreo s predstavnicima Uprave, sindikata i radnika kojom prilikom su razgovarali o organizaciji i provedbi mjera zaštite na radu, prisutnim rizicima, procjeni te mjerama prevencije.

vrh stranice
vrh stranice