Članovi i čelništvo HUP-a susreli se s predstavnicima najveće francuske poslodavačke organizacije MEDEF

31.01.2017.

31. siječnja 2017. – Danas se u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca na networking sastanku susrela delegacija najveće francuske poslodavačke organizacije, MEDEF, odnosno njezin dio zadužen za vanjske odnose, MEDEF International sa čelnicima i članovima Hrvatske udruge poslodavaca. MEDEF International u svom radu predstavlja čak 800.000 kompanija te su zaduženi za organiziranje poslovnih misija u druge zemlje. Sastanak je održan u cilju povezivanja hrvatskih i francuskih poslodavaca te ostvarenja uspješnijih poslovnih suradnji. Također, jedan od ciljeva je i predstaviti investicijske mogućnosti francuskim tvrtkama u Hrvatskoj. Na razgovorima su poslodavci imali priliku razmijeniti svoja iskustva, kontakte te ideje za buduće poslovne inicijative.
Nazočnima su se uvodno obratili Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora HUP-a i Charles Paradis, predsjednik poslovnog vijeća tvrtki Francuska-Hrvatska MEDEF International i glavni direktor Odjela za koncesije Bouygues Construction. Bernard Jakelić ovom je prilikom pozdravio sve uzvanike te pohvalio angažman predstavnika francuskog i hrvatskog veleposlanstva da s tvrtkama u Hrvatskoj održe sastanak i tako nastave dugu tradiciju bilateralne suradnje. Ističući pozitivne aspekte ovog sastanka, g. Jakelić je izjavio: „Hrvatska udruga poslodavaca kao jedina reprezentativna udruga poslodavaca u Hrvatskoj svojim članovima želi omogućiti uspješnije i kvalitetnije poslovanje u svim segmentima. Jedan od njih su i ovakvi susreti, koji su svakako dobar korak u ostvarenju toga cilja. Direktnim povezivanjem poslodavaca Hrvatske i Francuske pomažemo svim uključenima u lakšem nadilaženju mogućih barijera te hrvatskim poslodavcima omogućujemo da predstave sebe i svoje tvrtke u najboljem mogućem svjetlu na tržištu EU.“

Po završetku sastanka, g. Paradis je izjavio: "Uvijek s velikim zadovoljstvom susrećemo kolege i dugogodišnje partnere iz HUP-a s kojima MEDEF i MEDEF International rade već 20 godina. Današnji sastanak kao i networking će zasigurno ne samo ojačati naše veze nego i intenzivirati ekonomske i gospodarske odnose između Francuske i Hrvatske. Francuska je sedmi ulagač u Hrvatskoj ; francuske tvrtke nastavljaju pokazivati snažno zanimanje za Hrvatsku, što dokazuje današnja nazočnost u Zagrebu 26 šefova velikih francuskih tvrtki. Važna nam je stabilnost naših veza, kvaliteta uvjeta poslovne klime i volja vlade za stvaranjem kvalitetnih partnerstava."

U MEDEF delegaciji nalaze se predstavnici nekih od najznačajnijih francuskih tvrtki kao što su: Airbus, Bouygues, BPIFrance, LafargeHolcim, Veolia i drugi. Najveći interes iskazan je za sektore građevine i stanogradnje, bankarstva i financijskih usluga, te energetike i zaštite okoliša. Velik odaziv članova HUP-a ukazao je na potrebu za češćim održavanjem ovakvih i sličnih bilateralnih sastanaka koji će omogućiti tvrtkama da u kratkom vremenu predstave svoje poslovanje drugim poslodavcima te potencijalno ostvare kvalitetne suradnje.

NJ.E. Philippe Meunier, veleposlanik Francuske u Hrvatskoj, pripremio je ovaj posjet sa svojim suradnicima. Po njegovim riječima „ovo izaslanstvo glavne francuske ekonomske organizacije pokazuje kakvo se zanimanje pridaje hrvatskoj ekonomiji i kakvo se povjerenje ukazuje njenim perspektivama razvoja. Ekonomska suradnja je jedna od važnih sastavnica našeg bilateralnog partnerstva koje će svakako jačati u perspektivi hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske Unije za tri godine.“
vrh stranice
vrh stranice