Boris Drilo iz HT-a novi je predsjednik HUP- Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti

23.03.2017.

Na današnjoj Izbornoj Skupštini HUP- Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti članovi su izabrali novo vodstvo Udruge.
Predsjednik Udruge u narednom mandatu postao je Boris Drilo, član Uprave Hrvatskog telekoma. Skupštinu je moderirala Jasminka Martinović, direktorica granskih udruga, a na Skupštini su usvojeni Izvješće o radu Udruge u prošloj godine te Smjernice rada Udruge u narednom razdoblju. Kako prihvaćene Smjernice zahtijevaju i reorganizaciju i promjenu Statuta Udruge, najavljena je i nova Skupština, a do iste dužnost v.d. dopredsjednika Udruge obnašat će Hrvoje Sagrak (Infodom) i Hrvoje Balen (Algebra).

Preuzevši funkciju, novoizabrani predsjednik Udruge zahvalio je članovima na povjerenju i izjavio: „Iako ICT sektor bilježi rast u ostvarenim prihodima, broju zaposlenih i izvozu, postoje značajni strukturalni nedostatci koji su zapreka daljnjem razvoju sektora i njegovog pretvaranja u zamašnjak razvoja hrvatskog gospodarstva i društva. ICT sektor potrebno je pozicionirati na dva načina – prvo kao sektor koji sam po sebi sve više i značajnije pridonosi rastu BDP-a, a drugo kao sektor koji predstavlja ključnu polugu za rast i razvoj drugih gospodarskih sektora kroz digitalnu preobrazbu poslovnih modela i procesa. Nužno je potaknuti investicijski ciklus u digitalne usluge, osigurati njihovu implementaciju te podržati njihovo korištenje. Da bi se navedeno realiziralo, HUP-ICT mora značajnije sudjelovati u svim procesima repozicioniranja ICT sektora što iziskuje jačanje upravljačkih, stručnih i financijskih kapaciteta.„

vrh stranice
vrh stranice