Bipartitna radionica o kolektivnom pregovaranju u sektoru ugostiteljstva

20.05.2015.


U okviru projekta „Jačanje bipartitnog partnerstva kroz zajednički rad na kolektivnom pregovaranju“, održana je u prostorima sindikata u Zagrebu, 19. svibnja 2015. godine bipartitna radionica za sektor ugostiteljstva.
Tema Radionice bila je „Kolektivno pregovaranje u sektoru ugostiteljstva“, te su svoja iskustva i pregled trenutne situacije iz granskih kolektivnih pregovora dali predstavnici socijalnih partnera ovog sektora: Udruge ugostiteljstva i turizma HUP-a i Sindikata turizma i usluga Hrvatske. Aktivnosti i rezultati bipartitnog socijalnog dijaloga iz sektora ugostiteljstva primjer su uspješne prakse i uvažavanja socijalnog partnerstva, što se potvrđuje i kroz aktualne pregovore o izmjenama Kolektivnog ugovora ugostiteljstva, te kroz aktualni postupak na proširenju primjene kolektivnog ugovora na cijelu ugostiteljsku djelatnost.

Ova je radionica održana s naglaskom na granski kolektivni ugovor, nakon bipartitne sektorske radionice o trendovima u kolektivnom pregovaranju u sektoru metalske industrije, te slijedi održavanje i treća bipartitne sektorske radionice „Politika plaća u sektoru graditeljstva i Kolektivni ugovor za graditeljstvo“ 25. svibnja 2015.
U sklopu projektnim aktivnosti slijede četiri regionalne radionice o trendovima u kolektivnom pregovaranju za sindikalne povjerenike i predstavnike individualnih poslodavaca, a projekt će završiti finalnom konferencijom posvećenom kolektivnom pregovaranju. Nositelj ovoga projekta je SSSH, a partneri u provedbi projekta su Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) te tri granska sindikata udružena u SSSH, Sindikat graditeljstva Hrvatske (SGH), Sindikat turizma i usluga Hrvatske (STUH) i Sindikat metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat (SMH-IS).
vrh stranice
vrh stranice