7.3.2019. Koliko otvoreno neformalno obrazovanje utječe na razvoj digitalnih vještina radnika i građana?, prostorije Srca, Zagreb, 11:00

07.03.2019.

U okviru međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja, Sveučilišni računski centar Srce zajedno s Hrvatskom udrugom poslodavaca te Nacionalnom koalicijom za digitalne vještine i radna mjesta organizira okrugli stol:

„Koliko otvoreno neformalno obrazovanje utječe na  razvoj digitalnih vještina radnika i građana?“

Okrugli stol bit će održan u četvrtak, 7. ožujka 2019. s početkom u 11 sati u prostorijama Srca.

Na njemu ćemo predstaviti Nacionalnu koaliciju za digitalne vještine i radna mjesta, a nakon toga  s panelistima otvoriti raspravu na vrlo aktualnu temu neformalnog obrazovanja i razvoja digitalnih vještina te sagledati situaciju u Hrvatskoj tj. pokušati odgovoriti na pitanja pruža li naš obrazovni sustav obrazovanje koje omogućava stjecanje digitalnih vještina, kako potaknuti i na koji način organizirati stručno usavršavanje i osposobljavanje radnika i koliko smo spremni za priznavanje i prepoznavanje stečenih znanja i vještina kroz neformalno obrazovanje.

Koristimo priliku informirati Vas kako se Međunarodni Tjedan otvorenog obrazovanja (Open Education Week, više na http://www.openeducationweek.org) ove godine održava od 4. do 8. ožujka 2019. u cijelom svijetu. Cilj Tjedna otvorenog obrazovanja je podizanje svijesti o važnosti besplatnog i otvorenog obrazovanja koje je dostupno svakome, svugdje i u trenutku kada je potrebno.

Isto tako, podsjećamo kako je krajem prošle godine u Hrvatskoj osnovana Nacionalna koalicija za digitalne vještine i radna mjesta s ciljem povećanja zapošljavanja i zadržavanja kvalificiranih stručnjaka u Republici Hrvatskoj. Hrvatska Koalicija je jedna od 23 koalicije koje djeluju u okviru Pan europske koalicije za digitalne vještine i radna mjesta. Ove Nacionalne koalicije imaju za cilj poboljšali digitalne vještine građana i pripremiti ih za trajnu digitalnu transformaciju naše ekonomije i društva.

 

vrh stranice